Blogi / Artroos.ee jagab praktilist nõu liigesevaevustega patsientidele

Uus kakskeelne veebikeskkond www.artroos.ee pakub mitmekülgset teavet liigesehaigustega patsientidele. Uudse lahendusena sisaldab veebileht videoid enam kui 40 liikumisharjutusega, mis aitavad liigesvaevusi leevendada. Samuti saab küsimusi esitada reumatoloogile.

Osteoartroos on kõige sagedamini esinev liigeseprobleem, mille all kannatab kuni 20% täiskasvanud elanikkonnast. See tähendab Eesti kohta ligi 200 000 osteoartroosi haige olemasolu.1 Kuigi haiguse põhjust pole võimalik välja ravida, on mitmeid võimalusi, et elukvaliteeti säilitada ja igapäevastest tegevustest rõõmu tunda.

Medikamentoosse ravi kõrval on väga oluline tervislik ja liikuv eluviis. Just seetõttu on www.artroos.ee veebilehel välja toodud üle 40 liikumisharjutuse, mis on väga olulisel kohal liigeshaiguste taastusravis. Praktilised harjutused jalalaba, põlve, puusa ja selja piirkonnale on välja töötatud koostöös Ida-Tallinna Keskhaigla taastusarst Eve Sooba ja füsioterapeut Ivi Abramiga.

Kõiki liikumisharjutusi on võimalik vaadata ja kaasa teha siit.

Eeltoodule lisaks leiab veebilehelt mitmekülgset teavet selle kohta, mis on osteoartroos, kuidas seda ära tunda ja ravida ning mida saab inimene ise lihtsate vahenditega enda aitamiseks teha. Samuti on võimalik tutvuda ühe patsiendi looga ning esitada haigusega seotud küsimusi Põhja-Eesti Regionaalhaigla reumatoloog Mare Tenderile. Kogu teave on veebilehel ka venekeelsena.

Osteoartroos (artroos, lad k. osteoarthrosis; inglise k. osteoarthritis) on grupp kattuvaid liigesehaigusi, millel on erinevad põhjused, kuid sarnane tagajärg – liigeste jäigastumine. Osteoartroosi nimetatakse liigeste kulumise haiguseks, ka liigesekulumuseks.

Olulist terviseteavet leiab ka teistelt patsientidele suunatud veebilehtedelt www.kolesterool.ee, www.korvetised.ee, www.astma.ee, www.rinnavahk.ee www.endometrioos.net, ja www.eesmark.ee  

Viited:

1. Osteoartroosi ravijuhend Eestis

Lisainformatsioon:
Innar Hunt,
AstraZeneca e-turunduse spetsialist
innar.hunt@astrazeneca.com
654 9622

AZEE CNS 11.12-17