Blogi / Sõltuvusnõustamine 50-74 aastastele Tallinna ja Harjumaa töötutele

MTÜ Eesti Abikeskused viib ESF meetme raames läbi projekti „Tallinna ja Harjumaa vanemaealiste alkoholisõltuvusega töötute tagasitoomine tööturule".

Projekti on oodatud osalema 50–74-aastased Tallinna ja Harjumaa töötud, kellel on alkoholisõltuvus.

Projekti programm koosneb erinevatest tegevustest. Alustuseks oodatakse osalejat psühhiaatrilisele nõustamisele, mille tulemusena määratletakse, milline raviviis on kõige sobilikum tööelu segavast sõltuvusest vabanemiseks.

Inimese informeeritud nõusoleku korral on võimalik nn ampulli panemine (depoopreparaadi implantatsioon), millele järgneb taas mitmel korral põhjalik personaalne psühhiaatriline nõustamine.

Edasi aidatakse projektis osalejatel koostada karjääriplaan.

Sõltuvalt inimese konkreetsetest vajadustest saab igaüks lisaks psühholoogilist, sotsiaal-, võla- ja karjäärinõustamist.

Projekt jätkub tööklubiga, kus antakse praktilisi näpunäiteid, kuidas tööd otsida, CV-d kirjutada, kuidas käituda tööintervjuul jne. Olenevalt projektis osaleja erialaoskustest, aidatakse tal oma oskusi ja teadmisi tänapäevastada ning läbides erialakoolituse ja tööpraktika tööandja soovidega kohaneda.

Nõustamistegevused viiakse läbi Tallinnas, praktikakoht sõltub juba aga tööandja asukohast. Kõik nõustamised, tööklubid ja koolitused toimuvad osaleja emakeeles, kas eesti või vene keeles. Projekti vältel on osalejale võimalik kompenseerida sõidukulud ning maksta koolituse ja praktika ajal stipendiumi

Projekti lõpuks on osalejad vabanenud töö- ja tavaelu segavast alkoholisõltuvusest, omandanud paremad erialased ja sotsiaalsed oskused.

Projekti tegevused kestavad 31. maini 2013.

Projekti rakendaja: MTÜ Eesti Abikeskused, Suur-Ameerika 18a, Tallinn.

Vaata ka kliendi infolehte (eesti ja vene keeles):
pdfSõltuvusnõustamine 50-74 aastastele Tallinna ja Harjumaa töötuttele 
pdfКонсультации 50-70-летним безработным жителям г Таппинна и Харьюмаа, имеющим алкогольную зависимость

 

Info ja registreerimine:
Mari-Liis Mänd
tel 699 9691
mari-liis.mand@1220.ee

el_sotsiaalfond_horisontaal_1306868504