Blogi / Osale koolikokkade retseptikogumiku kokkupanemises!

Osale koolikokkade retseptikogumiku kokkupanemises!

  • Autor:terviseinfo.ee
  • 12. Detsember 2016

"Eesti parim koolikokk" saatest inspireerituna oleme koostamas koolikokkadele mõeldud retseptide kogumikku.

Koolikokad Täissuurus foto ReneeAltrov 3Meile tulnud tagasiside näitab, et koolikokkadele on vaja üht korralikku retseptide kogumikku. Haarame siis kohe härjal sarvist ja kogume saja prae, supi, salati ja magustoidu retsepti kokku ning koostame sellest koolikokkadele abimehe.

Koostöös Tervise Arengu Instituudiga saab retsepja valmistamisjuhend just kooliköögireeglitele vastavasse vormi. Fotod toitudest teeb Renee Altrov.

Tegu ei ole tavapärase raamatuga, vaid lahendusega, mis tagab retsepti mugava kasutuse kogu toidu valmistamise protsessi jooksul. Näiteks saate võtta retsepti ja riputada või asetada selle just endale sobivasse kohta või lisada hilisemaks ajaks oma märkmeid retseptile.

Raamat sisaldab lisaks ka nippe serveerimiseks ja muud koolikoka jaoks olulist infot.

Teil on võimalik aidata sellele projektile kaasa, saates meile oma retsepti/retsepte, mis on kooliköögis kasutuses ja lastele meeldivad. Kui retsept ei pärine teilt, siis lisage kindlasti juurde viide allikale (raamat, koduleht).

Retsepte ootame kuni 20.12.2016 aadressil koolikokk@err.ee.

Retseptis peab sisalduma

  1. Toidu nimetus
  2. Kasutatavate toorainete netokogused grammides (soovi korral ka brutokogused). Kui toorainet kasutatakse korduvalt (nt või praadimisel ja või vormi peal), siis andke kogused eraldi
  3. Kasutatud toorainete täpsustused (nt veisiehakkliha, 2,5% piim, 20% hapukoor, seemneleib jne)
  4. Toidu väljatulek grammides
  5. Toidu valmistamise õpetus, nipid serveerimiseks
  6. Kui ei ole teie enda retsept, siis viide allikale
  7. Teie nimi ja kontaktandmed (kool, meiliaadress või telefon)

Praadide ja suppide puhul oleks tore saada ka maitsvaid kalatoite ning rohke köögiviljasisaldusega toite. Magustoidud võiksid pigem olla vähem traditsioonilised ning mida vähem suhkrut, seda parem. Tervise Arengu Instituudil on õigus retsepte kohendada.

Kõik retsepti saatjad saavad hiljem soetada kogumiku vaid teile kehtiva sõbrahinnaga. Lisaks loosime retsepte saatnud kokkade vahel välja erinevaid auhindu.

Peagi avame www.koolikokk.ee lehel keskkonna, mille kaudu saate kogumiku juba tellida ja näete jooksvalt ka projekti seisu.

Loodame, et materjal saab kaante vahele 2017. aasta detsembriks.

Maitsekaid elamusi Teile!

Teie retseptide ootel
Ly Tilk
saatesarja „Eesti parim koolikokk“ produtsent
5309 0084

Foto: Renee Altrov