Tervise edendamine / Töökohal

Toitumine

  • 18. Mai 2016

Toitumise vallas on Eesti töökohtadel levinud järgmised tegevused:

  • puhta joogivee automaadid;
  • kuumad joogid töökohal;
  • köögi- ja puhkenurk töökohal;
  • tervislikust toitumisest teavitamine: loengud, toiduvalmistamise kursused, liikumise ja toitumise programmide kooskõlastamine; teavitavad artiklid ja lingid tervislikust toitumisest intranetis (organisatsiooni sisevõrgus), otsepostituse meilinglistis huvilistele;
  • taldrikureeglit arvestavate toitlustajate presentatsioonid ettevõttes ning sellele järgnev toitlustajate konkurss.

Veel vähe levinud tegevused:

  • tervisenädal, mille jooksul saadetakse laiali mahetooteid ja tervislikku toitu tööandja kulul või õpitakse üksteiselt toitude valmistamist;
  • toidukupongi hüvitamine töötajale teatud summa ulatuses päevas;
  • hommiku- ja õhtuoode töökohas puu- ja juurviljadega;
  • mitmenädalased ühised kaalu langetamise programmid, mille tulemused arvutatakse kokku ühiselt kaotatud kilodes; programmi kuuluvad ka tervisliku toitumise seminarid, retseptide esitlemine, toormahlade ja tasakaalustatud toidu valmistamine, liikumine koos läbitud kilomeetrite ja kaotatud grammide arvutamisega;
  • hommiku- ja õhtuoode töökohas puu- ja juurviljadega.

Tulevik võib kaasa tuua järgmised tegevused:

  • ökosöökla;
  • tervisesõprade seltsid töökohtades: näiteks figuurisõbrad, kaalujälgijad jms;
  • tasuta toortoit, mahlad, piim;
  • vastastikune terviseinfo vahetamine organisatsiooni sisevõrgus või võrgustikes.