Uudised / Koolisööklad saavad taas asuda mõõtu võtma

Koolisööklad saavad taas asuda mõõtu võtma

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 30. Mai 2012

Tervise Arengu Instituut alustab taas üle-eestilist konkurssi parima koolisöökla leidmiseks. Konkursil võivad osaleda kõik üldhariduskoolide koolisööklad, sealhulgas ka need koolid, kus toitlustamist korraldab erafirma.

Osalemiseks tuleb 18. septembriks saata Tervise Arengu Instituuti registreerimisankeet, koolisööklast tehtud fotod ja ühe koolinädala lõunamenüü koos tehnoloogiliste kaartidega. Nende põhjal valib toiduasjatundjatest koosnev žürii välja seitse parimat koolisööklat. Finaalis, mis peetakse Tallinna Toidumessil oktoobri viimasel nädalal, tuleb finalistidel etteantud ajaga valmistada koolipäeva näidislõuna ning üks lisaroog.

Mulluse konkursi võitja, Vääna Mõisakooli kokk Jaanika Rist ütles, et nende kool ei tulnud konkursile võitma, pigem uusi kogemusi saama. „Võit andis kindlustunde, et see mida me teeme, on õige ja hea." Kokk lisas, et konkurssi pole põhjust karta. „See on just see õige koht, kust saab palju uusi nippe õppida ja häid nõuandeid kõrva taha panna, et oma tööd veelgi paremini teha, sest alati ju saab paremini. Võidavad tegelikult kõik, kes osalevad."

Tänavuse konkursi peauhinnaks on reis Prantsusmaale Bocuse d´Or messile 2013. aasta jaanuaris. Kõikidele finalistidele on toetajate poolt välja pandud ka kingitused. Lisaks saavad kõik koolid, kes konkursil osalevad Tervise Arengu Instituudi toitumiseksperdi individuaalse analüüsi ja soovitused.

Konkursi „Parim Koolisöökla" eesmärk on heade näidete varal innustada koolitoitlustajaid oma tööd tõhustama, et paraneks kokkade professionaalsus, tõuseks koolitoidu kvaliteet ja populaarsus õpilaste seas. 2011. aasta konkursil osales 22 kooli. Võit läks Vääna Mõisakoolile, mille kokad valmistasid finaalis värskekapsa-hakklihasupi, kamakreemi ja räimepannkoogi köögiviljadega.

Võistluse tingimused ja ankeet on üleval Terviseinfo veebilehel.

 

Lisainfo:

  • Reelika Viitamees, Tervise Arengu Instituudi projektijuht, 659 3972, reelika.viitamees@tai.ee
  • Maris Jakobson, Tervise Arengu Instituudi avalike suhete nõunik, 659 3906, maris.jakobson@tai.ee