Uudised / Kõige pere- ja töötajasõbralikemaks ettevõteteks valiti OÜ CPD ja AS Regio

Sotsiaalminister Hanno Pevkur andis täna üle auhinna aasta pere- ja töötajasõbralikema ettevõtte konkursi üldvõitjatele CPD OÜ-le ja Regio AS-ile.

„Sel aastal läks konkursi võit jagamisele ärikonsultatsiooniga tegeleva CPD OÜ ning kaartide ja geoinfosüsteemidega tegeleva AS Regio vahel," rääkis konkursi pingerea koostanud Äripäeva Andmekeskuse juht Jane Suu. „CPD töötajate hinnang tõstis firma kõige peresõbralikumaks firmaks – ettevõtte paindlik töökorraldus võimaldab kollektiivil töötada just siis ja seal, kuidas parasjagu vaja. Regio oli eespool aga töötajasõbralikkuses – näiteks võimaldab ettevõte tööga mitteseotud koolitusi, firmaüritustele kutsutakse endisi töötajaid ning kontoris tegutseb lastetuba," lisas ta.

Lisaks konkursi üldvõitjatele tunnustati eraldi AS-i Skype Technologies (kõige töötajasõbralikum firma), OÜ-d CPD (kõige peresõbralikum firma), AS-i Pärnu Vesi (kõige võrdõiguslikum firma).

„Oleme töötajatest hoolivaid ettevõtteid tunnustanud juba üle kümne aasta ja on tore näha, et Eestis on palju ettevõtteid, mis teistele eeskujuks," ütles auhindade üleandmisel sotsiaalminister Hanno Pevkur. „Edaspidi soovime aga astuda senisest traditsioonist sammu kaugemale ning luua töötaja- ja peresõbraliku tööandja tunnistuse, kus aasta läbi on ettevõtetel õigus taotleda tunnistust selle kohta, et nad väärtustavad töötajaid ning nende peresid," lisas minister.

2012. aasta kevadel hindasid konkursil oma ettevõtteid nii tegevjuht ja/või personalijuht kui ka ettevõtte töötajad. Pere- ja töötajasõbralikuma ettevõtte üldvõitja selgitati võttes arvesse järgmisi alamnäitajaid: peresõbralikkus, töökeskkond ja töötajate arendamine (ehk töötajasõbralikkus) ning sooline võrdõiguslikkus.

Konkurss tunnustab ettevõtteid, kus väärtustatakse head tööõhkkonda ja arvestatakse töötajate pere- ja eraeluga. Ühtlasi on konkursi eesmärgiks näidata, et töötajatele paremate töötingimuste loomine ja nende vajadustega arvestamine ei too kasu ainult töötajale, vaid ka tööandjale. Konkursi korraldajateks on Sotsiaalministeerium, Äripäev ning ajakiri Pere ja Kodu.

Pere- ja töötajasõbralikke firmasid tunnustatakse juba 12. aastat ning tänavu osales konkursil ligi 50 ettevõtet. Varasemalt on kõige pere- ja töötajasõbralikuma ettevõtte auhinna saanud Microsoft Estonia OÜ (2011), Webmedia AS (2010), advokaadibüroo Sorainen AS (2009), Webmedia AS (2008), NT Logistika AS (2007), Scannotec (2006), Vain & Partnerid (2005; 2004), Krediidipank (2003), Paikuse Saeveski (2002) ning Eesti Post (2001).