Uudised / TAI aastapreemia pälvis tuberkuloosiregistri juhataja Piret Viiklepp

TAI aastapreemia pälvis tuberkuloosiregistri juhataja Piret Viiklepp

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 26. Veebruar 2013

Tervise Arengu Instituudi (TAI) aastapreemia 2012 pälvis tuberkuloosiregistri juhataja Piret Viiklepp. Preemia määrati Piret Viiklepale panuse eest tuberkuloosi ennetamisse ja selle ravi korraldamisse Eestis, samuti teadustegevuse eest – ta on viimasel kahel aastal olnud kaasautoriks seitsmele eelretsenseeritavates teadusajakirjades, sealjuures Lancetis ilmunud artiklitele.

Piret_Viiklepp_aastapreemia2012Piret Viiklepp töötab tuberkuloosiregistri juhatajana 2008. aastast. Pireti entusiasm, järjekindlus ja eesmärkidele orienteeritus on teinud temast kõrgelt hinnatud kolleegi ning oma valdkonna vaieldamatu eksperdi, kelle poole nõu ning abi saamiseks ikka ja jälle pöördutakse.

Lisaks tuberkuloosiregistri juhtimisele on Pireti ülesanneteks ka tuberkuloosiravi korraldamisele kaasaaitamine ja erinevate tuberkuloosi ennetamise alaste tegevuste kaaskoordineerimine. Näiteks on ta aktiivselt osalenud uute integreeritud teenuste väljatöötamises sõltuvusprobleemidega ja samaaegselt mitut ravi vajavatele tuberkuloosihaigetele.

Piret Viiklepp osaleb aktiivselt rahvusvahelises koostöös ja on hinnatud koolitaja, seda eriti Ida-Euroopas. Samuti on Piret kaasatud erinevatesse Maailma Terviseorganisatsiooni ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide projektidesse. Ta on Tallinna Arstide Liidu juhatuse liige ja Eesti Kopsuarstide Seltsi liige. Kõige muu kõrvalt leiab Piret aega ka arstina töötamiseks.

Varem teaduspreemia nime kandnud tunnustust annab eelnenud aasta arendus- ja teadustegevuse eest välja TAI Teadusnõukogu juba alates 1995. aastast. Eelmisel aastal läks see Eesti Uimastiseire Keskuse teadurile Katri Abel-Ollole.

 

Lisainfo:
Maris Jakobson
Tervise Arengu Instituudi avalike suhete nõunik
tel 659 3906, mob 5302 2737
maris.jakobson@tai.ee