Uudised / Aruteluring "Eesti tuberkuloosivabaks – unistus või saavutatav eesmärk?"

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) algatusel tähistatakse kogu maailmas 24. märtsil tuberkuloosipäeva. Kuigi tuberkuloosilevikus ja -ravis on viimastel aastatel toimunud märkimisväärne areng paremuse suunas, on see endiselt üks enam ohvreid nõudev nakkus maailmas.

2013. aastal haigestus tuberkuloosi 9 miljonit ning suri 1,5 miljonit inimest. Eestis registreeriti eelmisel aastal 246 tuberkuloosijuhtu ning selle tõttu suri 23 inimest.

WHO on vastu võtnud tuberkuloosistrateegia aastateks 2016–2035, mille eesmärk on ambitsioonikas – lõpetada tuberkuloosiepideemia. See eeldab patisendikeskset ja veelgi tõhusamat ravi, toetavaid poliitikaid ning rõhu panemist teadustööle ja innovatsioonile.

Tervise Arengu Instituut kutsub teisipäeval, 24. märtsil kell 10 kõiki teemast huvitatuid ning sellega seotud asutusi ja organisatsioone Tervise Arengu Instituudi saali (Hiiu 42, Tallinn), et koos arutada, kas tuberkuloosivaba Eesti on unistus või saavutatav eesmärk.

Ülevaate olukorrast Eestis ja väljakutsetest tuberkuloosiga võitlemisel teeb tuberkuloosiregistri juhataja Piret Viiklepp, kes juhib ka arutelu.

Kohtumine algab kell 10 ning lõpeb orienteeruvalt kell 11. Selle järel pakutakse osalejatele ka kohvi ja kringlit.

Palun anna oma osalemissoovist teada e-posti aadressil anne.rannaveski@tai.ee kuni 20. märtsini.


Lisainfo:
Piret Viiklepp
Tervise Arengu Instituudi tuberkuloosiregistri juhataja
piret.viiklepp@tai.ee