Uudised / Kuues taastusravi konverents tõi fookusesse salaliku haiguse – podagra

Reedel, 16. oktoobril toimunud tervishoiutöötajatele mõeldud 6. taastusravi konverentsi teemaks oli „Podagra – salalik haigus".

Konverentsil käsitleti olulisi aspekte – podagra ravimeid, dieeti, liikumist, samuti labori- ja radioloogilisi uuringuid podagra korral, muudatusi abivahendite väljastamisel alates 2016. aastast, jalavaevustega haige käsitlust ja lahendusi ning reumaõe rolli haige ja arsti aitamisel.

Ettekanded tegid oma ala spetsialistid Eve-Kai Raussi (Põhja-Eesti Regionaalhaigla reumatoloog), Indrek Hanso (Põhja-Eesti Regionaalhaigla radioloog), Karel Tomberg (Põhja-Eesti Regionaalhaigla laboriarst, Eesti Laborimeditsiini Ühingu juhatuse esimees), Maria Üprus (Ida-Tallinna Keskhaigla reumatoloog), Hanna-Liis Lepp (Regionaalhaigla kliinilise toitmise spetsialist), Eve Sooba (Ida-Tallinna Keskhaigla taastusarst), Tiina Kalevik (Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskuse keskkonna ja abivahendite teabekeskuse juhataja) ja Katti Kõrve (Ida-Tallinna Keskhaigla taastusarst).

„Kuna taastusravi konverents on suunatud tervishoiutöötajatele, perearstidele, taastusarstidele, füsioterapeutidele, töö- ja tervishoiuspetsialistidele ning teistele patsientidega kokkupuutuvatele meditsiinitöötajatele, on konverentsi eesmärgiks aktiivselt fookuses hoida luu- ja liigesehaigetele vajalike tervishoiuteenuste ja info kvaliteetset kättesaadavust ning tagada seeläbi patsientidele parim võimalik ravi," kirjeldab taastusravi konverentsi olulisust Eesti Reumaliidu tegevjuht Marek Jaakson.

Kõigil, kes harrastavad igapäevaselt istuvat tööd, liiguvad vähe ja ei pööra rõhku tervislikule ja mitmekesisele toitumisele, on soodumus podagrasse haigestuda. Haigus esineb nii meestel kui ka vanemas eas naistel, põhjustades patsientidel olulist elukvaliteedi halvenemist, ägedas faasis tööealiste inimeste eemalejäämist töökohustustest ja produktiivsuse langust. Podagra on ainus reumaatiline haigus, mida on võimalik välja ravida.

Konverentsi korraldas Eesti Reumaliit koostöös Eesti Reumatoloogia Seltsi ja Eesti Taastusarstide Seltsiga.

 

Lisainfo:
Kadi Hainas
Eesti Reumaliidu kommunikatsioonijuht
kadi@reumaliit.ee
mob 5199 3966
www.reumaliit.ee