Uudised / Alkoholikonverents toob Tallinnasse Vahemere maade alkoholieksperdid

Alkoholikonverents toob Tallinnasse Vahemere maade alkoholieksperdid

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 27. November 2015

Tervise Arengu Instituut peab reedel, 27. novembril Tallinnas alkoholikonverentsi "Muutused või elu mugavustsoonis", mis toob Eestisse Vahemere maade alkoholieksperdid, et arutada mis on kultuurne joomine ja kas see on võimalik ka Põhjamaades.

Oma selleteemalist doktoritööd tutvustab sotsiaalteaduste doktor Sara Rolando Itaaliast. Prantsusmaa alkoholipoliitikat ja alkoholitarvitamise mustrit tutvustab dr Michel Craplet sealsest riiklikust alkoholismi ja sõltuvuse ennetamise assotsiatsioonist.

Olulise ploki konverentsipäevast moodustavad ettekanded kohalike omavalitsuste võimalustest alkoholitarvitamist ja sellest tulenevaid kahjusid mõjutada. Seda uuris ka kolmes Eesti omavalitsuses läbi viidud pilootprojekt, mille tulemused on nüüd esimest korda kuulajate ees.

Samuti räägitakse reedel alkoholi rollist Eesti täiskasvanute elus ning lapsevanemate rollist noorte alkoholitarvitamisele. Konverentsi lõpetab paneeldiskussioon, kus arutletakse selle üle, mida erinevad osapooled saavad reaalselt ära teha alkoholikahjude vähendamiseks.

Konverentsi avab tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.

Seitsmendat korda peetava alkoholikonverentsi eesmärk on toetada Eesti alkoholipoliitika kujundamist ja liigtarbimisega seotud kahjude vähendamist.

Alkoholikonverents "Muutused või elu mugavustsoonis" toimub kl 9.45–16 Swissôtel Tallinn konverentsikeskuses (Tornimäe 3). Päevakava näeb siin.

Konverentsist teeb otseülekande ka Postimees.

Konverents korraldatakse Euroopa Sotsiaalfondi programmi "Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013–2014" tegevuste raames.

 

Lisainfo:
Maris Jakobson
Tervise Arengu Instituudi avalike suhete nõunik
mob 5302 2737
maris.jakobson@tai.ee