Uudised / Sotsiaalministeerium kaasajastab laste tervisekontrolli korraldust

Sotsiaalministeeriumis kogunes 28. jaanuaril kuni 18-aastaste laste tervisekontrolli korralduse kaasajastamise töörühm, et arutada laste tervise ennetuse ja jälgimise metoodikat ning otsida vastsündinute esmaseks haiglajärgseks tervisekontrolliks Eesti tervishoiusüsteemi sobivat lahendust.

"Oleme võtnud tänavu teemaks laste ennetavate tervisekontrollide valdkonna korrastamise, kaasajastades selleks ka kuni 18-aastaste laste tervisekontrolli juhendit. Üks eesmärke on tuginedes rahvusvahelisele kogemusele leida Eestile sobiv optimaalne lahendus vastsündinute esmaseks tervisekontrolliks," ütles sotsiaalministeeriumi tervishoiuvõrgu juht Heli Paluste. "Palju räägitud koduvisiit, mis on üks võimalik sekkumise viise vastsündinute tervise tagamiseks, on osa juhendist ning käsitleme ka seda tõenduspõhisusest lähtuvalt, et leppida kokku Eesti oludesse sobiv korraldus."

Laste tervisekontrolli juhendi kaasajastamiseks on kokku kutsutud töörühm, kuhu on kaasatud Eesti Psühholoogide Liit, Eesti Perinatoloogia Selts, Eesti Lastearstide Selts, Eesti Perearstide Selts, Eesti Ämmaemandate Ühing, Eesti Õdede Liidu pereõdede seltsing, Eesti Õdede Liidu lasteõdede seltsing, Eesti Pereõdede Ühing, Eesti Sotsiaaltöö Assotsiatsioon, Eesti Logopeedide Ühing, Eesti Haigekassa ja Eesti Vanemluse Ümarlaud. Esimesel kohtumisel lepiti kokku juhendisse tulevad teemad.

Laste tervisekontrolli juhendi uuendamist rahastatakse Norra finantsmehhanismi projektist "Integreeritud teenuste kontseptsiooni loomine laste vaimse tervise parandamiseks". Juhendi kaasajastamine on plaanis hiljemalt 2016. aasta lõpuks.

 

Pressiteate edastas:
Karin Volmer
Sotsiaalministeeriumi kommunikatsioonijuht
karin.volmer@sm.ee
tel 626 9102, mob 5696 4876