Uudised / Alkoholi tarbimine väheneb, surmade arv püsib

Alkoholi tarbimine väheneb, surmade arv püsib

  • Autor:Sotsiaalministeerium
  • 23. Mai 2016

Värskelt avaldatud konjunktuuriinstituudi ülevaatest selgub, et alkoholi tarbimine on küll vähenenud, kuid tervise arengu instituudi andmetel püsib alkoholitarbimisest tingitud surmade arv samal tasemel.

„Meil on hea meel, et alkoholitarbimine on langenud, kuid olukord ei ole sellegipoolest hea, sest alkoholisurmad sama trendi ei järgi,“ ütles sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna juhataja Katrin Karolin. „Me ei saa leppida olukorraga, kus 100 000 elaniku kohta sureb igal aastal alkoholi tagajärjel vähemalt 57 inimest.“

Lisaks viitas konjunktuuriinstituut oma teates, et alkoholitarbimise vähenemise põhjusteks on ühiskonnas toimuv hoiakute muutus, osa elanike tervislikumad eluviisid, alkoholitarbimise sageduse ja müüdud toodete keskmise kanguse vähenemine. „Arvan, et hoiakute muutumisel on suur osa ka sügisel sotsiaalministeeriumi poolt algatatud seaduse muudatuste ettepanekutega kaasnenud debatil, millega rõhutasime alkoholitarbimise vähendamise olulisust ja vastavate meetmete kasutusele võtmist“, nentis Karolin.

Konjunktuurinstituut ja sotsiaalministeerium avaldavad täielikud uuringutulemused ühisel pressikonverentsil 6. juunil.