Uudised / Lapsi oodatakse osalema "Terviseturniiri" konkursil

Lapsi oodatakse osalema "Terviseturniiri" konkursil

  • Autor:Rahvatervise Akadeemia
  • 30. August 2016

Rahvatervise Akadeemia kutsub 5 – 10 aastaseid lapsi koos vanematega osa võtma tervisedenduslikust konkursist “Terviseturniir”, mis toimub viie etapina 11. detsembrini.

Terviseturniiril osalejatelt oodatakse erinevatel teemadel loovtöid, mis kajastavad tervislikku elustiili ja toitumist. Konkursi eesmärgiks on läbi mängulise lähenemise juhtida laste ja lastevanemate tähelepanu tervist toetavale toiduvalikule ning aidata lastel uute toiduainetega paremini sõbraks saada.

“Loovtöödele piiranguid ega reegleid ei ole – usume, et lapsed on fantaasiarikkamad, kui me arvata oskame,” toob välja projekti üks ideede autoritest, tervisejuhi eriala üliõpilane Merili Tõnismäe. Võistlustööd võivad olla joonistused, fotod, videod, meisterdused, retseptid või mis tahes muus vormis ideed tervislikest toitudest.

„Tervislik toitumine ei tohiks olla ei meile endile ega ka lastele koormav kohustus, vaid kujundatud igapäeva loomulikuks osaks. Parim viis selleks on läbi loomingulisuse ning mängulise lähenemise lapsi õigete valikute poole suunata. Olulisel kohal on ka edu-elamus,” tõdeb toitumisterapeut Siret Saarsalu.

Konkursitöid oodatakse erinevatel teemadel järgmisteks tähtaegadeks:

  • “Koduaia pillerkaar”, 4. september
  • “Tervislik ja kraps koolilaps/lasteaialaps”, 2. oktoober
  • “Kooli kaasa: lemmik vahepala”, 30. oktoober
  • “Terve kui purikas”, 20. november
  • “Toidumaagia jõuluööl”, 11. detsember

Iga teemaperioodi lõpus valitakse välja 10 parimat autorit, kelle tööd avalikustatakse Rahvatervise Akadeemia kodulehel ja sotsiaalmeedias. Väljavalitud tööde autoreid tunnustatatakse tervisesõbralike kingitustega.

Rohkem informatsiooni võistlusteemade ja tähtaegade osas leiab: www.rahvatervis.ee/terviseturniir.