Uudised / Sotsiaalkindlustusamet korraldab seminaride sarja lasteaedade ja lastehoiu töötaj...

Sotsiaalkindlustusamet korraldab oktoobris ja novembris lasteaedade ja lastehoiu töötajatele seminaride sarja „Kaitstud lapsepõlv – lapse huvid ja kaasatus“. Seminaril tutvustakse lapsepõlve uuemaid käsitlusi, räägitakse abivajava lapse märkamisest ning laste huvide kaitsest, kaasamisest ja osalusest.

Sotsiaalkindlustusameti lastekaitse üksuse juhi Eve Libliku sõnul on just lasteaedade töötajad tihtipeale esimesed, kes märkavad lapse muret või muutusi tema käitumises. „Seega nende tähelepanelikkusest võib sõltuda õigeaegse abi saamine,“ rääkis ta.

„Meie lastekaitse üksuse poole pöördutakse sageli siis, kui soovitakse nõu ja abi keerulistes ning pikka aega kestnud vanematevahelistes hooldus- ja suhtlusõiguse küsimustes. Vanemate lahutusega kaasnevad vaidlused mõjuvad alati väga raskelt ka lapsele,“ ütles Liblik ning lisas, et seminaride sarja fookuses ongi lapse huvide kaitse vanematevahelistes vaidlustes.
Seminaril räägivad spetsialistid Tartu ülikoolist, Õiguskantsleri kantseleist, sotsiaalkindlustusameti lastekaitse üksusest ning lapsi ja peresid nõustavad psühholoogid.

Kokku toimub neli seminari üle Eesti – 27. oktoobril Tartus Atlantise Konverentsikeskuses, 8. novembril Jõhvis Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse saalis, 10. novembril Pärnus Strand SPA & Konverentsihotellis ja 15. novembril Tallinnas Rahvusraamatukogus.

Seminaridele registreerumine on lõppenud. Uued seminarid toimuvad järgmisel aastal.