Uudised / Noor teadlane pääseb kohtuma Nobeli laureaatidega

Noor teadlane pääseb kohtuma Nobeli laureaatidega

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 01. Märts 2018

Tervise Arengu Instituudi (TAI) nakkushaiguste ja uimastiseire keskuse nooremteadur Liis Lemsalu valiti üheks 600 noorest teadurist, kel avaneb juunis võimalus kohtuda Nobeli laureaatidega meditsiini ja füsioloogia valdkonnas.

Kohtumisele pääsemiseks läbis ta rahvusvahelise konkursi. Lemsalu kandidatuuri esitas konkursile Eesti Teaduste Akadeemia.

Kohtumine Nobeli laureaatidega toimub 24.–29. juunil Saksamaal Lindaus (68th Lindau Nobel Laureate Meeting). Lindau on olnud Nobeli preemia laureaatide ning üle maailma kokku tulevate noorte teadlaste kohtumispaigaks juba alates 1951. aastast. Konverentsi kohta leiab rohkem infot siit: http://www.lindau-nobel.org/.

Lemsalu sõnul tuli tunnustus talle positiivse üllatusena. "Olen väga tänulik Eesti Teaduste Akadeemiale, kes mu valis välja üheks Eesti kandidaadiks rahvusvahelisel konkursil. Raske on sõnadesse panna õnne, mis selle tunnustusega kaasneb."

Lemsalu on TAI-s töötanud 2012. a augustist. Tema peamiseks uurimisvaldkonnaks on HIV. Tänu saadud stipendiumile viibib ta praegu Londoni Hügieeni ja Troopilise Meditsiini Koolis (London School of Hygiene and Tropical Medicine), kus on külalisteadur ning jätkab HIV-i uurimist.

Lemsalul on pooleli ka doktoriõpingud Tartu Ülikooli peremeditsiini ja rahvatervishoiu instituudis. Oma doktoritöös uurib ta HIV-i nakatunute arvu ja suremust Eestis.