Sündmused
Koolitus
- Sündmus:
- Toidu sensoorne analüüs
- Toimumise aeg:
- 23. oktoober 2020 – 06. november 2020 14:15 – 17:30
- Toimumise koht:
- Rahvatervise Akadeemia
- Keel:
- Eesti
- Korraldaja:
- Rahvatervise Akadeemia
- Hind:
- 115
- Eesmärk:
-
Koolitus “Toidu sensoorne analüüs” annab teadmise, kuidas tunnetada toitu, kasutades selleks kõiki oma meeli, sh maitsmine, nägemine, haistmine, kompimine ja kuulmine ning kuidas teevad erinevad meeled toidu maitsmisel koostööd.
Lisaks teoreetilistele teadmistele toidu meeleorganitega tajutavatest ehk organoleptilistest omadustest, tehakse koolituse käigus mitmeid praktilisi katseid, mis võimaldavad saadud teadmised kohe oma tunnetuste põhjal läbi proovida.
Just sel koolitusel on praktilistel ülesannetel ja isiklikul kogemusel eriti suur roll, sest alles peale ‘omal nahal proovimist’ on võimalik saadud kogemuse teoreetilist tagamaad mõista ja osata seda sõnadesse panna. Koolitusel saad muu hulgas teada, kuidas teostada läbimõeldud toidu sensoorset analüüsi degusteerimistel ning omandad sõnavara, mida vajad saadud toidukogemuste kirjeldamiseks.
- Oodatav tulemus:
-
Koolitusel osalenu
- saab aru toidu sensoorse tunnetamise põhiprintsiipidest,
- mõistab toidu sensoorse analüüsi protsessi,
- saab aru toidu multisensoorsest tunnetusest, - teab, kuidas rakendada multisensoorseid seoseid toidu tootmisel ja/või valmistamisel,
- kasutab korrektseid sensoorika termineid ja tunneb sõnavara,
- kirjeldab toodete omadusi.
- Dokument läbinutele:
- Osaleja saab tõendi 26 täiendkoolitustunniga.
- Kontakt:
- Siret Saarsalu
- Telefon:
- 5557 4423
- E-post:
- siret@rahvatervis.ee
- Lisainfo:
-
Koolitus toimub kahel päeval: 23.10 kell 14.15 - 17.30 ja 06.11 kell 11.45-17.30.
-
-
Saada kiri: terviseinfo@tai.ee