Uudised / Tervist edendavad lasteaiad peavad turvalisusele pühendatud suvekooli

12. juunil kogunevad Harjumaale, Nelijärvele Eesti tervist edendavate lasteaedade võrgustikku kuuluvate lasteaedade esindajad, et pidada üle-eestilist suvekooli "Ohutu ja turvaline lasteaed".

Kahel päeval toimuvad erinevad töötoad ja saab kuulata spetsialistide ettekandeid laste ohutust ja turvalisust puudutavatele teemadel nagu lasteaedade koostöövõimalused paikkonnas ohutu keskkonna loomisel, riskianalüüsi läbiviimine, elupäästev esmaabi, mürgistuste ennetamine, lasterühma saatmine tänaval ning liikluskasvatus lasteaias.

Suvekooli raames toimub mess „Ohutus ja turvalisus lasteaia õppe- ja kasvatustöös", kus iga suvekoolis osalev asutus paneb välja oma ühe hea praktika näite ohutuse ja turvalisuse valdkonnas läbiviidavast metoodikast. Suvekooli raames võetakse pidulikult vastu võrgustiku uued liikmed ning tunnustatakse parimaid hea praktika töid.

Tervist edendavate lasteaedade võrgustik loodi Eestis 2001. aastal ning selle tööd koordineerib riiklikul tasandil Tervise Arengu Instituut. Võrgustikku kuulub praegu 205 asutust. Võrgustik koosneb vabatahtlikkuse alusel ühinenud haridusasutustest, kelle eesmärgiks on läbi süsteemse tervist edendava tegevuse luua tervislik ja turvaline keskkond, mis igakülgselt aitab hoida ja tugevdada lapse tervist ning soodustada tema tervislikku arengut.

Eestis on lisaks lasteaedadele tervist edendavasse võrgustikku koondunud ka koolid, töökohad ja haiglad. Lisateavet tervist edendavate lasteaedade kohta saab lugeda Terviseinfo veebilehel.

Viiendat korda peetava suvekooli päevakava ja esinejad leiab samuti Terviseinfos.

 

Lisainfo:

  • Maris Jakobson
  • Tervise Arengu Instituudi avalike suhete nõunik
  • 659 3906, 5302 2737
  • maris.jakobson@tai.ee