Uudised / Alkoholikonverents keskendub alkoholikahjude vähendamise võimalustele

Tervise Arengu Instituut korraldab kolmapäeval, 7. novembril Tallinnas järjekordse alkoholikonverentsi, mis sel aastal keskendub alkoholi põhjustatud kahjude vähendamisele ning alkoholipoliitikale, tuues välja värskeimad teadmised ja uuringud ning pakkudes lahendusettepanekuid.

Konverentsi peaesineja on professor Jürgen Rehm, kes on maailma üks juhtivaid eksperte alkoholiga seotud haiguskoormuse ning kahjude vähendamise uurimisel. Ta on tegev nii Toronto Ülikoolis kui Dresdeni Tehnaikaülikoolis Saksamaal, samuti olnud konsultant erinevate asutuste, sealhulgas ka Maaima Terviseorganisatsiooni juures. Oma ettekandes tutvustab ta alkoholiga seotud haiguskoormust maailmas ja Eestis, räägib alkoholisõltuvuse osast selles ning näitab, miks peaks avalik sektor sellele tähelepanu pöörama.

Konverentsi teine välisesineja on Global Alcohol Policy Alliance'i juht Derek Rutherford Suurbritanniast, kes arutleb selle üle, kelle ülesandeks peaks olema alkoholikahjude vähendamine.

Konverentsil tutvustatakse esmakordselt avalikkusele Sotsiaalministeeriumis peagi valmiva alkoholipoliitika eesmärke ja tegevussuundi. Samuti annab Konjunktuuriinstituut ülevaate alkoholitarbimisest ja -kahjudest 2011. aastal ning TNS Emor ja Tervise Arengu Instituut esitlevad uusimaid uuringuid alkoholi kättesaadavusest alaealistele ja joobes inimestele ning alkoholireklaamist.

Alkoholikonverents "Teadmistelt tegudele" toimub kella 10–15.30 Swissôtel Tallinna konverentsikeskuses (Tornimäe 3, 6. korrus).

NB! Kell 12 algab samas pressikonverents, kus kõnelevad professor Jürgen Rehm ning Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing. Jürgen Rehm toob välja palju on Eestis alkoholisõltlasi ning kui palju kahju see meile põhjustab. Marje Josing teeb aga ülevaate värsketest alkoholitarvitamise ja -kahjude numbritest.

Konverents korraldatakse Euroopa Sotsiaalfondi programmi "Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2012" tegevuste raames.

 

Lisainfo:
Maris Jakobson
Tervise Arengu Instituudi avalike suhete nõunik
tel 659 3906
maris.jakobson@tai.ee