Uudised / Valmis hea tava energiajookide turustamiseks

Valmis hea tava energiajookide turustamiseks

  • Autor:Põllumajandusministeerium
  • 02. Detsember 2014

Põllumajandusministeerium, Tarbijakaitseamet, Tervise Arengu Instituut ning Veterinaar- ja Toiduamet töötasid välja hea tava energiajookide turustamiseks, millest tuleks edaspidi lähtuda energiajookide märgistamisel, reklaamimisel ja müügiks esitlemisel.

„Hea tava eesmärk on juhtida energiajookide turustamisega seotud tootja-, reklaami- ja kaubandusorganisatsioonide, samuti tarbijate tähelepanu erinevatele turunduslikele ja kaubanduslikele võtetele, mida energiajookide müümisel kasutada ei tohiks," ütles Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna juhataja Martin Minjajev. „Praegu näeme, et energiajooke turustatakse kohati väga agressiivselt ka lastele ja noortele. Samas ei oska noored ette näha võimalikke tarbimisega kaasnevaid terviseriske."

Energiajookide turustamise heas tavas toodud soovituste järgimist hakkavad jälgima Tarbijakaitseamet ning Veterinaar- ja Toiduamet.

Energiajookide turustamise head tava on toetanud Eesti Koolispordi Liit, Eesti Kutsekoolispordi Liit, Eesti Lastearstide Selts, Eesti Perearstide Selts, Eesti Lastevanemate Liit, Eesti Tarbijakaitseliit, Eesti Õpilasesinduste Liit, Sotsiaalministeerium, Haridus- ja Teadusministeerium.

  

Lisainfo:
Eva Lehtla
Põllumajandusministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik
tel 625 6255
press@agri.ee