Uudised / Internetinõustamise veebi amor.ee lisandus noorte seksuaaltervisealaste küsimuste j...

Eesti Seksuaaltervise Liidu noorte internetinõustamise veebis www.amor.ee saab nüüd otsingusüsteemi kasutades leida lihtsalt ja kiirelt vastuse oma seksuaaltervisealasele küsimusele.

Eesti Seksuaaltervise Liidu noorte nõustamise veeb amor.ee alustas tegutsemist juba 1998. aastast. Iga päev külastab amor.ee veebikeskkonda üle 500 noore ja iga päev saadetakse keskmiselt neli küsimust. Tegutsetud aja jooksul on vastatud üle viiekümne tuhande noorte poolt esitatud seksuaaltervisealasele küsimusele. Vastajateks on Eesti Seksuaaltervise Liidu spetsialistid: naiste- ja meestearstid, seksuoloog, psühholoogid, sotsiaaltöötajad ning noortenõustajad. Peamised teemad, mis noortele huvi pakuvad, on rasestumisvastased meetodid, sugulisel teel levivad haigused, laste saamine, suguelunditega seotud küsimused ning seksuaalelu alustamine. Samuti kõik see, mis puudutab suhteid, tundeid ja armastust.

Tänaseks on saadetud küsimused ja vastused on kokku kogutud, analüüsitud ning nende põhjal on koostatud enimlevinud teemade rubriik.

Rubriik on omakorda jaotatud 15 kategooriaks ja rohkem kui 250 alamkategooriaks, mis aitab leida vastuse Sind huvitavale küsimusele. Samuti aitab õige teemani juhatada otsingumootoris sobiva märksõna või fraasi kasutamine.

Projektijuht Helen Kereme sõnul on küsimuste ja vastuste analüüsil ja kategoriseerimisel suur töö ära tehtud. Projekt sai ette võetud eesmärgiga muuta info ja abi kättesaadavus noortele veelgi mugavamaks ja kiiremaks. Loodetavasti leiab see noorte hulgas suurt kasutamist.

Internetinõustaja ja Seksuaaltervise Kliiniku juhataja, naistearst dr Mairi Kaha: „Kuigi iga noore mure ja küsimus on individuaalne, siis amor.ee kaudu aja jooksul kogunenud vastused nii paljudel teemadel aitavad kindlasti sarnase küsimusega noori. Kui otsingusüsteemist oma küsimusele vastust ikkagi ei leia, saab amor.ee keskkonnast oma küsimuse teele panna."

Vastused enimlevinud küsimustele leiab aadressilt https://www.amor.ee/KKK_1.

Kui sealt ikkagi vastust ei leia, siis on võimalik saata oma küsimus amor.ee nõustamiskeskkonnas aadressil http://www.amor.ee/kysi_nou1.

Eesti Seksuaaltervise Liidu internetinõstamise veebilehe www.amor.ee eesmärk on hoida ja parandada noorte lähisuhteid, seksuaalelu ja tervist.

Noorte Seksuaaltervise teemaliste küsimuste ja vastuste rubriigi valmimist on rahastatud Norra toetustest 2009–2014 Rahvatervise programmis. Eestis on Rahvatervise programmi koordinaator Sotsiaalministeerium.

 

Lisainfo:
Helen Kereme
Projektijuht
Eesti Seksuaaltervise Liit
helen@estl.ee
mob 5664 9111

Katrin Pahka
Kommunikatsioonijuht
Eesti Seksuaaltervise Liit
katrin@estl.ee
mob 5635 9359
www.amor.ee