Uudised / Sel aastal osaletakse aktsioonis „Septembris ei joo“ ka ettevõtete kaupa

Eelmise nädala lõpus startinud „Septembris ei joo“ aktsioonil osaletakse tänavu ka tervete ettevõtete ja organisatsioonide kaupa. Esimestena näitasid initsiatiivi Elisa Eesti, Rimi Eesti, Tondi Lasketiir ja LaMuu.

Lisaks osalemisele saavad kõik huvilised esitada kampaania käigus ka väljakutseid kas sõpradele või teistele organisatsioonidele. Ühena esimestest tegi seda Eesti Ametühingute Keskliit, kes esitas väljakutse kõikidele Eesti erakondadele.

Tantsustuudio Casa de Baile otsustas aga korraldada tasuta sütitava alkovaba peo 9. septembril Bastioni aias, et näidata kui hoogsalt on võimalik ka ilma alkoholita pidutseda. Lisainfot leiab ja registreeruda saab Facebookis. 

Tervise Arengu Instituudi (TAI) eestvedamisel septembris toimuv ning kõiki eestimaalasi alkoholist kuuks ajaks loobuma kutsuva ühisaktsioon „Septembris ei joo“ kannab sel aastal nime „Septembris ei jooks“. Kampaanias osalemine annab võimaluse koos teistega proovida alkoholivaba elu ja selle eeliseid kogu kuu jooksul. Seda on aga kindlasti lihtsam teha koos personaaltreeneriga, kelleks on armastatud ja nooruslik Luule Komissarov. Treener edastab iga päev osalejatele nõuande, kuidas motiveerituna lõpuni vastu pidada.  

Aktsiooniga on kutsutud liituma kõik, olenemata sellest, kui palju keegi alkoholi tarvitab. Kõik liitunud näitavad eeskuju ja poolehoidu tervislikele eluviisidele ning toetavad reaalsete sammudega alkoholi tarbimise vähendamist (jagades teavet sotsiaalmeedias, korraldades oma liikmete liitumist aktsiooniga ja esitades kollektiivse väljakutse osaleda aktsioonis ka organisatsiooni partneritele või konkurentidele). 

Aktsiooniga saab liituda kodulehel septembriseijooks.alkoinfo.ee või Facebookis lehel www.facebook.com/septembriseijoo .  
Kampaaniat „Septembris ei joo" rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest programmi „Kainem ja tervem Eesti" raames.