Uudised / Lastekaitsetöötajate suvekool toetab osalejate endi heaolu

Lastekaitsetöötajate suvekool toetab osalejate endi heaolu

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 10. Juuli 2023

MTÜ Lastekaitse Liit korraldab 22.–23. augustini koostöös sotsiaalkindlustusameti laste heaolu osakonna ja sotsiaalministeeriumiga juba neljandat korda lastekaitsetöötajate suvekooli „Samal poolel – lapse poolel“.

Tänavune suvekool Peipsi järve kaldal Remnikul pakub enam kui sajale lastekaitsetöötajale võimalust teadmisi täiendada vabas õhustikus. Eesmärk on mitteformaalse õppe kaudu arendada lastekaitsetöötajate teadmisi ja oskusi ning toetada sellega lastekaitsetöö paremat toimimist ning väärtustada spetsialiste nende vastutusrikkas ametis. Lastekaitse Liit on veendunud, et lapse tõhus aitamine ja toetamine on tihedalt seotud lastekaitsetöötaja enda heaoluga.

Suvekoolis keskendutakse spetsialistide sisemise heaolu toetamisele ja käsitletakse mitmekülgselt igapäevatöö olulisi küsimusi: lapse võõrandamine vanemast ja vaimne tervis, laste heaolu reform ja laste heaolu veelgi tõhusam kaitsmine, laste kaitsmine (seksuaalse) väärkohtlemise eest internetis, väärkohtlemine spordis, kriisikommunikatsioon ja meediaga suhtlemise oskus.

Kahepäevases suvekoolis toimuvad nii üldloengud kui ka töötoad väiksemates rühmades. Erialaseid töötube juhatavad valdkonna eksperdid, kelle hulgas on näiteks koolitaja ja kliiniline gestaltpsühhoterapeut Kaire Talviste, psühhoanalüütik ja psühhoterapeut Helen Tartes-Babkina, ajakirjanik ja saatejuht Katrin Linda Lust, sotsiaalministeeriumi perede heaolu ja turvaliste suhete osakonna lastekaitsepoliitika juht Helen Jõks, osakonna nõunik Maarja Kärson jpt.

Kahe päeva jooksul on spetsialistidel võimalik osaleda tasakaalu toetavas tegevuses ja töötubades, näiteks jooga või vabastav hingamine. Teemade ja tegevuse valikul on lähtutud eelnevalt kogutud tagasisidest.

Suvekooli registreerimine algab peagi ja täpsem info jõuab lastekaitsetöötajateni tavapäraselt e-kirja teel. Lisainfot saab e-posti aadressil eliise.tiidussalu@lastekaitseliit.ee

Suvekool korraldatakse sotsiaalministeeriumi strateegilise partnerluse projekti „Koostöös laste ja perede heaks!“ raames. 

Eliise Tiidussalu
MTÜ Lastekaitse Liit koordinaator 

Artikkel ilmus ajakirjas Sotsiaaltöö.