Uudised / E-tund: kuidas rääkida noortega e-sigarettidest?

E-tund: kuidas rääkida noortega e-sigarettidest?

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 10. Oktoober 2023

11. oktoobril kell 15.00 on õpetajatel võimalik osaleda e-tunnis, mis käsitleb seda, kuidas arutleda 4.–9. klasside noortega e-sigarettide teemal. Osalemine on õpetajatele tasuta.

tagasi kooli

Eesti kooliõpilaste tervisekäitumise uuringu kohaselt on viiendik 11–15-aastastest noortest tarvitanud elu jooksul e-sigarette vähemalt kolmel korral, sealhulgas tüdrukud rohkem kui poisid. TAI uimastiennetuse projektijuhi Agne Kivisaare sõnul ei anna kahjuks tulemust, kui noortega rääkida käskude ja keeldude keeles. Oluline on võtta arvesse noorte arenguetappe, sest teadusuuringud on näidanud, et eri eas annavad positiivseid tulemusi erisugused tegevused. Lisaks kokkulepetele uimastite mittetarvitamises, on oluline noortega uimastitega seotud teemadel arutada hinnangutevabalt.

E-sigaret on noorte jaoks üha sagedamini esimene proovitav nikotiinitoode. E-sigarettide suitsetamine tekitab suitsetamisharjumuse, mistõttu võib noor hiljem jõuda ka lihtsamini sigarettide suitsetamiseni. Meie kõigi huvides on noorte tervist säästa, aga kuidas seda teha nii, et sellest oleks võimalikult palju kasu? Selles 4.–9. klasside õpetajatele mõeldud e-tunnis räägib Rocca al Mare Kooli inimeseõpetuse õpetaja Cattre Hein, kuidas noortega e-sigarettide teemadel arutleda. Mis teemad eri arenguastmetes töötavad? Kuidas kujundada taunivaid hoiakuid ja normatiivseid uskumusi e-sigarettide tarvitamise osas? 

E-tundi registreerimine

Facebooki leht