Uudised / Osale konverentsil „Küberkiusamise peatamine on meie kõigi asi“

7. märtsil 2024 korraldab SA Kiusamisvaba Kool küberkiusamise konverentsi „Küberkiusamise peatamine on meie kõigi asi“. Konverents toimub Telia peamajas (Mustamäe tee 3, Tallinn). Osaleda on võimalik nii kohapeal kui ka veebi vahendusel.

Registreeri osalemine Fienta platvormil. Registreerumine on avatud 3. märtsini.

Konverentsil saavad sõna eriilmseliste valdkondade esindajad. Kohal on noored, kes jagavad, milline paistab küberkiusamine neile ja millised sõnumid on neil täiskasvanutele. Oma vaatenurgast avavad ennetuse ja abistamise võimalusi näiteks Ennetuse teadusnõukogu esindaja Karin Streimann, pika kogemusega ennetustöö tegijad Targalt Internetist projektist, veebipolitsei esindaja Andero Sepp, advokaadibüroo RASK juristid Omar Kõiv ja Mikk Ilves, õpetaja ja KiVa-koolide mentor Cattre Hein ja mitmed teised põnevad esinejad (nimekiri täieneb).

Päeva peaesineja on üle maailma tunnustatud küberkiusu ekspert, konsultant ja raamatute autor prof Sameer Hinduja USAst. Prof Hinduja on professor Florida Atlantic Ülikooli Kriminoloogia ja Kriminaalõiguse Õppetoolis, Küberkiusamise Uurimise keskuse kaasdirektor, kaastööline Harvardi Ülikooli Berkman Klein Keskuses. Tunnustatud küberkiusu ekspert, konsultant ja raamatute autor.

Päeva juhib ja pusletükke seob tervikuks Kristiina Treial, Kiusamisvaba Kooli sisujuht ja asutajaliige.

Kohapeal osaleda on võimalik vaid kiirematel. Põnevale programmile ja praktilistele nõuannetele lisaks on kõigile osalejatele tagatud tasuta lõunasöök ning kaks kohvipausi. Kui oled end kirja pannud, kuid ei saa siiski konverentsil osaleda, siis anna sellest kindlasti teada hiljemalt 3. märtsil.

Konverentsi peamiseks sihtrühmaks on laste ja noortega töötavad spetsialistid, teretulnud on ka kõik teised huvilised.

Esialgne päevakava, mis täpsustub ja võib muutuda (jälgige infot):

10.00–10.25 Päeva avamine ja ettekanded, aktiivsed vahepalad

12.35–13.25 Lõunapaus

13.25–14.45 Ettekanded ja aktiivsed vahepalad

15.00–15.45 Paneeldiskussioon, milles võtame spetsialistide abiga ühe küberkiusamise juhtumi juppideks lahti ja paneme taas kokku alates ennetusest kuni heaolu taastamiseni

15.45–16.40 Peaettekanne prof. Sameer Hinduja poolt

16.40–16.50 Päeva lõpetamine

Kui vajad osalemise kohta tõendit või sul tekivad mistahes muud konverentsi puudutavad küsimused, siis kirjuta: tere@kiusamisvaba.ee.

Täpsem info, registreerimise juhised ja täienev päevakava on konverentsi kodulehel: Küberkiusu konverents - Kiusamisvaba Kool

Konverentsi toimumist rahastab EMP toetuste Aktiivsete Kodanike Fond, mida vahendab Avatud Eesti Fond koostöös Vabaühenduste Liiduga. Konverentsi toimimise teeb heategevusliku koostööna võimalikuks Telia Eesti.