Blogi / Mehed kokkasid

Mehed kokkasid

  • Autor:Monika Puutsa
  • 30. September 2014

Neljapäeval, 25. septembril kogunes Pihtla pritsumajja 11 meest, et puu- ja köögiviljadest süüa teha ja kasulikke kokandusnippe õppida.

Meesteväge juhendas toiduspetsialist Juta Tohver Järvamaalt, kes pidas neile ka väikese loengu köögiviljade tervislikkusest. Kokandushuvilised mehed said maitsta erinevaid salateid ja kastmeid ning ka ise toitu valmistada.

Omatehtud roogade hulka kuulusid kurgi-õunasalat, sibulasalat ning säiliv toorsalat kapsast, porgandist ja küüslaugust. Magustoit valmistati aga pirnidest ja vahukoorest.

Esimeste meeste seas kohale tulnud Meelis Albert tunnistas, et seni on ta olnud pigem sööja kui söögitegija rollis.

"Teatud määral huvitab kokkamine mind kindlasti, sest tühi kõht ja nälg on üks evolutsiooni liikumapanevaist jõududest," tõdes Albert. Ta lisas, et sööb köögivilju meelsasti. "Näiteks ühepajatoit kuulub kindlasti mu lemmikute hulka," kinnitas ta ja mainis ka, et mingisugune salat kuulub iga söögikorra juurde. "Toorest kapsast ma heameelega just ei söö, aga hapendatult ja salatites küll."

Jaan Rooso sõnul tuli ta koolitusele eelkõige selleks, et uusi teadmisi-oskusi saada. "Meie vallas ju selliseid asju varem eriti tehtud pole," tähendas ta. Toiduvalmistamisega on Rooso sina peal. "Vahel teen süüa üle päeva – kuidas parasjagu vaja on," rääkis ta. "Lihatoidud on väga head, aga neil on alati omavalmistatud salat ka kõrval."

Õppepäev "Mehed kokkama" toimus Tervise Arengu Instituudi teavituskampaania "Mees peab olema viljakas" raames.