Blogi / Südamekuu sündmused – kontoritoolirallist tantsutöötubadeni

Südamekuu sündmused – kontoritoolirallist tantsutöötubadeni

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 14. Aprill 2016

Kuna firma Backoffice Services Estonia OÜ Tartu büroos pikki koridore jätkub, algas seekordne südame- ja naljakuu 1. aprillil firma töötajate jaoks kontoritooli takistusralliga. Kontorite koridorid, loomulikult, ongi ju nagu kontoritooliga ringisõitmiseks loodud ning suur osa töötajatest ei jätnud head võimalust kabinettidevahelist ala lõpuks sihipäraselt kasutusele võtta, tähelepanuta. Märkimisväärne osa kollektiivist oli tooliga rivis ja stardijärjekorras.

Kuigi ettevõtte töökeskkonna- ja tervishoiuspetsialisti Krista Lukneri sõnul on nende firmas väljakuulutatud tervisekuu eesmärgiks siiski pigem töötajate kontoritoolilt üleskangutamine. „Oli igati meeleolukas sündmus ja see tuleb vist igaaastaseks traditsiooniks võtta,“ märgib Lukner.

DSC 0873Kontoritoolilt lahkumist soodustasid ja soodustavad aga kõik teised Backoffice Services Estonia terviseüritused – osakondade terviseminutite võistlus (tugeva isikliku panusega), toitumise teemaline loeng-seminar koostöös Tartu Tervishoiukõrgkooliga, mitmetunnine linnaorienteerumine (toimub peagi), tervisenäitajate mõõtmine büroos ja tervisliku kokkamise võistlus (saab toimuma kuu lõpul).

Kuigi Lukneri sõnul on töötervishoid Backoffice Services Estonias alati au sees olnud, siis nii suurelt võeti asi ette esmakordselt. „Kõikide tegevuste eesmärk on ikkagi teema teadvustamine enesele ja oma tervise tähtsustamine,“ ütleb Lukner. Töötervishoiualast teavitustööd tehakse firmas siiski juba aastaid, olgu see siis elektroonselt või loengu vormis. Koostööd tehakse ka tervist edendavate töökohtade võrgustikuga. Alati üritatakse mõni terviseteema siduda ettevõtte iga-aastase infopäevaga. Igapäevaselt pööratakse tähelepanu tööergonoomikale ning töökeskkonnaspetsialist isiklikult vaatab üle kõikide töötajate istumisasendi ja annab soovitusi parema töökeskkonna loomiseks. Ettevõttes on olemas võimlemistuba massaazitooli, jooksulindi ja rippumiskangiga, kus igaüks saab ise või koos spetsialistiga tegelda oma tervisega.

Lisaks lõbule ja tervisele peaksid aga sellised üritused suurendama ka ühtsustunnet ning meeskonnavaimu. Krista Lukner: „Oluline on, et kogu ettevõte teeks midagi ühiselt ja koos. Midagi harivat, tervislikku ja aktiivset.“

Lisaks Backoffice Services Estoniale on oma südamekuu aktiivsest tähistamisest teada andnud mitmed tervist edendavate töökohtade võrgustiku liikmed, näiteks Paide lasteaed, Ravimiamet, Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet, Ericsson Eesti, AS Santa Maria ja Saue Production OÜ, Kaubamaja AS, Maramaa Kliinik jpt. Üritusi korraldatakse nii oma töötajatele kui koostööpartneritele ning sündmusi jätkub skaalal südameterviseloengutest tantsimise töötubadeni.

Kogu info seekordsest südamekuust, kaasa arvatud toimuvatest sündmustest maakondades, saad vaadata terviseinfo.ee südamekuu alt.

 

Foto: Linda Randveer