Blogi / Noored esitlesid oma nutikaid ideid TEIP konkursi tänuüritusel

Eelmisel nädalal esitlesid TEIP ehk tervist edendava idee projekti konkursi parimad meeskonnad kaaslastele oma valminud võiduprojekte ning veetsid koos aega rabas seiklusmängu mängides. TEIP tänuüritusele oli kutsutud kuus kahes vanuseklassis paremaks tunnistatud projektiideede meeskonda, millest osa projekte olid õpilased juba ellu viinud ning osa olid elluviimisel.

IMGP2432Nooremas vanuserühmas (kuni 8. klass) parimate tööde hulka kuulusid Järvakandi Avatud Noortekeskuse kepikõnni noorte hulka viimise projekt, kus iga nädal viiakse läbi kepikõnnipäevakud, osaletakse valla kepikõnnipäevakutel koos juhendajaga ning kord kvartalis toimuvad väljasõidud loodusmaastikele. Tartu Variku Kooli 8.a klass kaasab 1. ja 5. klassi kooli siseterviseraja loomisesse ning Puka Noortekeskuse projekt, kus mittesuitsetavad noored aitavad suitsetavatel noortel suitsetamist maha jätta.

Vanemas vanuserühmas (9. klass ja vanemad) olid paremate tööde hulgas Paide Ühisgümnaasiumi idee lauatennise mängima õppimisest ning turniiridest nii õpilaste kui õpetajate ja lastevanematega. Kohila Gümnaasiumi projektis õpetab foorumteatri koolitaja 8.-11. klassi õpilasi ning õpetajaid kasutama foorumteatri meetodit, et hiljem teha foorumteatrit põhikoolile. Leie Avatud Noortekeskuse projekt kogub vitamiinirikkad salateid, mille headust hindavad lasteaialapsed ning parimad retseptid lähevad hiljem kooli menüüsse. Lisaks osalevad õpilased fruktodisaini koolitusel.

IMGP2116TEIP on Tervise Arengu Instituudi poolt alates 2004. aastast korraldatav projektikonkurss 12–19aastastele noortele, et innustada noori mõtlema tervislikele eluviisidele ja tervist rohkem väärtustama.

IMGP2370Konkursil kutsutakse noori kirjutama projekti tervist edendava idee elluviimiseks. Projekt peab aitama oma koolikaaslaste, vanemate või õpetajate käitumist tervislikumaks või oma kooli või kodukohta meeldivamaks paigaks muuta.


Tervise Arengu Instituut valib välja kuus parimat projekti, mis saavad rahastuse ja mis viiakse noorte poolt ellu. Kõikidele võitjate vahel läheb jagamisele palju elamusterohkeid seiklusi.

Vaata ka konkursi tänavuste parimate järjestust.

Fotod: Kärt Vajakas

IMGP2299