Blogi / Ilmus venekeelne käsiraamat puudega laste peredele

Ilmus venekeelne käsiraamat puudega laste peredele

  • Autor:terviseinfo.ee
  • 17. Jaanuar 2018

Eesti Puuetega Inimeste Koda (EPIKoda) andis välja venekeelse versiooni käsiraamatust „Teekond erilise lapse kõrval“. Raamat on mõeldud puude ning erivajadustega laste ja noorte lähedastele. Käsiraamat pakub lapse elukaare ulatuses, sünnist täiseani, ülevaadet nii riigi kui kohaliku omavalitsuse tasandi toetustest ja teenustest nii sotsiaal- kui haridusvaldkonnas. Lisaks praktilisele väärtusele pakub käsiraamat emotsionaalset tuge, jagades erilist last kasvatavate perede siiraid kogemuslugusid.

teekonderilisekorvalEPIKoja tegevjuhi ja raamatu kaasautori Anneli Habichti sõnul on käsiraamat saanud peredelt äärmiselt positiivset tagasisidet ning eestikeelset versiooni on nüüdseks trükitud juba kolm tiraaži. „Pärast esmatrüki ilmumist 2017. aasta jaanuaris sai selgeks, et materjal tuleb tõlkida ka vene keelde. Kui eesti keelt kõneleva puudega lapse pere jaoks on orienteerumine sotsiaal-, tervishoiu- ja haridussüsteemis keeruline, sest teave on killustatud, siis venekeelsete perekondade jaoks on see veel kordades raskem – vajalikku informatsiooni lihtsalt ei ole. Soovime venekeelseid peresid veidigi aidata, sest nemad on puuetega lapsi kasvatades sõna otseses mõttes üksi jäetud,“ tõdeb Habicht.

Käsiraamatut aitab levitada Eesti suurim raamatukaupluste kett Apollo. „Suur huvi eestikeelse trükise vastu näitas, kui olulisse ja tänuväärsesse protsessi oleme kaasatud. Seetõttu on suur rõõm toetada ka venekeelse käsiraamatu jõudmist abivajajateni,“ selgitab Apollo ostu- ja turundusjuht Eha Pank. Erivajadustega laste lähedased saavad küsida nii eesti- kui ka venekeelset tasuta käsiraamatut 16-st Apollo raamatukauplusest, mis asuvad Tallinnas, Tartus, Pärnus, Haapsalus, Viljandis, Rakveres, Kohtla-Järvel ja Kuressaares. Käsiraamatut saab ka Eesti Puuetega Inimeste Kojast (Toompuiestee 10, Tallinn). 

Teekond erilise lapse kõrval“ 

Teekond erilise lapse kõrval (vene keeles) 

Venekeelse käsiraamat ilmumist toetasid paljud eraannetajaid, venekeelse trüki ning eestikeelse kordustrüki kulusid aitas katta SA Innove.

Eesti Puuetega Inimeste Koda (EPIKoda) on sõltumatu ja professionaalne puudevaldkonna poliitika ja ühiskonna arvamuse kujundaja. EPIKoja eesmärk on puuetega inimeste ja krooniliste haigete elukvaliteedi, ühiskonda kaasatuse ning eneseteostuse võimaluste tõstmine läbi huvikaitse ja koostöö. EPIKoda ühendab 48 puuetega inimeste ja kroonilistel haigete organisatsiooni. Lisainfo: www.epikoda.ee