Uudised / EAS tõstab baaskoolitustega kolmanda sektori juhtide professionaalsust

EAS tõstab baaskoolitustega kolmanda sektori juhtide professionaalsust

  • Autor:Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus
  • 12. Märts 2012

EAS jätkab kevadel mittetulundusühenduste baaskoolitustega, et suurendada kolmanda sektori juhtide teadlikkust mittetulundusliku tegevuse õiguslikust ja ühiskondlikust raamistikust, tõstes seeläbi juhtimise professionaalsust. Koolitusi viivad EASi tellimusel igas maakonnas läbi Juhatuse Kompetentsikeskus ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoda koostöös maakondlike arenduskeskustega. Koolituste läbiviimist rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi ja Siseministeeriumi vahenditest.

Mittetulundusühenduste baaskoolitusele võivad kandideerida kõik, kes plaanivad asutada mittetulundusühendust või on mõnd olemasolevat organisatsiooni värskelt juhtima asunud. Esimesed koolitused algavad aprillis, ühe koolituse kestus on kolm päeva. Harju- ja Ida-Virumaal toimuvad eestikeelsetele lisaks ka venekeelsed koolitused.

„Baaskoolituse kandvaks ideeks on terviklik lähenemine ühenduse kavandamisele ja juhtimisele. Esimesel koolituspäeval käsitletav annab ülevaate mittetulundusühenduse olemusest ning aitab osalejatel mõista organisatsiooni kui terviklikku süsteemi," tutvustas EASi elukeskkonna divisjoni direktor Kair Tammel. „Teisel koolituspäeval saavad osalejad vajalikud teadmised ja oskused erinevate tegevuste käigus tekkivate suhete loomiseks, hoidmiseks ja dokumenteerimiseks ning kolmandal koolituspäeval käsitletav annab ülevaate mittetulundusühenduse majandamisest, alates oma tulude-kulude planeerimisest kuni juba toimunud majandustehingute kajastamiseni raamatupidamises ning finantsaruannetes," selgitas Tammel.

Vähemalt aastase praktilise mittetulundusühenduse juhtimise kogemusega juhtidele pakub EAS võimalust osaleda 6-päevases arenguprogrammis ning kogenumad ja ambitsioonikamad kaastakse aastasesse mittetulundusühenduste mentorprogrammi. Lisaks korraldavad EASi partneriteks olevad maakondlikud arenduskeskused mitmeid lühemaid kolmanda sektori organisatsioonidele suunatud koolitusi, õppereise ja ümarlaudu.

Mittetulundusühenduste baaskoolituse üldeesmärgiks on mittetulundusühenduste institutsionaalse võimekuse ja professionaalsuse tõstmine, sh ühenduste tegutsemisvõimekuse ja jätkusuutlikkuse suurendamine ning ühiskonnas heategevuse ja kogukonna hüvanguks tehtava vabatahtliku töö väärtustamine.


Lisainfo ja kandideerimine:

www.arenduskeskused.ee/baaskoolitus