Uudised / „Julged hoolida?“ leht jagab soovitusi ohutuks puhkamiseks

Aprillikuus alustanud turvasoovituste keskkond G4Si hallataval „Julged hoolida?" sotsiaalmeedialehel alustab juunikuus turvaliseks puhkuseks nõuannete jagamist.

Juuni- ja juulikuus antakse praktilisi nõuandeid, mida arvestada, kui minna välisreisile (reisimine ravimitega, erinevad kindlustuse variandid, terviseriskid) või planeerida puhkust Eestis; millele mõelda, kui saata laps suveks laagrisse; kuidas hoida end ja oma pereliiklmeid päikese käes ja vee ääres puhates; kuidas hoolitseda oma kodu turvalisuse eest, kui pikemal puhkusel ära olla jpm. Jagatakse ka värskeid muljeid Eesti-sisesest reisist perega elektriautos ja antakse nõu, milline peaks olema puhkus, mis tõesti keha ja meelt kosutab.

Julgelt puhkama G4S„Ohtude, turvalisuse ja tervise peale kipume rohkem mõtlema argipäeva kontekstis. Siis aga, kui tekib võimalus töö ja igapäevarutiini mured mõneks ajaks kõrvale heita ja perega suvekodusse, võõrale maale või vabal päeval randa sõita ja mõtted igapäevastelt muredelt eemale triivima lasta, seda võimalust ka kasutatakse ja ei olda nii ettevaatlikud.
Kahjuks on puhkuse aeg aga nii tasku- kui murdvarastele üks soodsamaid tegevusperioode ning tavapärastest tegevustest ja olukordadest eemal kipub inimestel ette tulema ka igasugu muid ootamatuseid, milleks valmis ei olda. Mis seal salata – puhkuse lainel olles võib juhtuda ka nii, et unustatakse hoolt kanda oma tervise eest ja nii juhtub rohkem õnnetusi, seega julgustan inimesi enne puhkusele minekut neid artikleid sirvima ning endale vajalikku kõrvataha panema," ütles G4Si valvedivisjoni direktor Villu Õun.

Augustikuus võtab „Julged hoolida?" turvasoovituste keskkond luubi alla kooliga seotud teemad nagu koolikiusamine, turvaline koolitee ja -keskkond.

Turvasoovitusi saab lugeda siit: https://www.facebook.com/julgedhoolida/app_430314040391659

Julged hoolida?" on turvaettevõtte G4S loodud sotsiaalmeedia kanal, tõstatamaks sotsiaalseid teemasid. Keskkonna eesmärk on levitada väärtusi, mis rõhutavad hoolivust, turvalist käitumist ja ühiskondlikku aktiivsust. Lehel kajastatakse laia spektrit teemasid, mis kõik üht- või teistpidi mõjutavad inimeste elu-olu turvalisust ja elukeskkonna terviklikkust. Aprillis 2013 loodi „Julged hoolida?" lehele turvasoovituste keskkond pealkirjaga „Turvaliselt läbi elu". „Turvaliselt läbi elu" on olemuselt väike infoportaal, mis koondab asjalikke, huvitavaid ja usaldusväärseid artikleid ja nõuandeid turvalisuse teemadel.

 

Lisainfo:
Ande Etti
Kommunikatsioonispetsialist, "Julged hoolida?" toimetaja
mob 5855 4526
ande.etti@ee.g4s.com