Uudised / Õpilased saavad tuleviku koolisööklaid looma hakata

Õpilased saavad tuleviku koolisööklaid looma hakata

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 10. September 2013

Tervise Arengu Instituut kuulutab taas välja kooliõpilaste loovtööde konkursi „Söögivahetund", mille teema sel aastal on „Koolisöökla aastal 2050". Oodatud on erinevad ideed ja nägemused milline peaks tuleviku koolisöökla välja nägema ja milliseid roogi kokad pakkuma.

Konkursi projektijuhi Reelika Viitamehe sõnul on konkursi eesmärgiks juhtida tähelepanu tervislikule koolitoidule ning koolikokkadele ja tunnustada nende tööd. „Tahame koolitoitlustajaid innustada õpilaste tööde varal muutma sööklaid uudsemaks ja meeldivamaks ning seeläbi ka toitu mitmekesistama ja isuäratavamaks muutma."

Konkursil võivad osaleda kõik õpilased 1.–12. klassini: 1.–9. klasside õpilastelt ootame kas maalitud, joonistatud (käsitsi või arvutiga) või kollaažina kokkupandud pilte ning 5.–12. klasside õpilastelt isetehtud videoid. Hindamisel arvestab žürii idee originaalsust, loomingulisust ning vastavust etteantud teemale ja tingimustele.

Konkursitööde esitamise tähtaeg on 21. oktoober, parimad tööd valib žürii välja 18. novembriks. Tööde tehnilised tingimused leiab Terviseinfo portaalist siit.

Parimate töödega osalenud õpilastele on auhindadeks MP3-mängijad ja raamatupoe kinkekaardid. Parima video esitanud grupile on auhinnaks LCD teler, mis jääb klassi või kooli käsutusse.

Konkurss toimub sel aastal seitsmendat korda. Eelmisel aastal ootas instituut õpilaste töid teemal "Koolisöökla minu unistustes", kuhu laekus kokku 390 tööd.

Koolitoidu kvaliteedi ja kokkade professionaalsuse tõstmiseks jätkub loovtööde konkursiga samal ajal ka sööklaperele mõeldud võistlus „Parim Koolisöökla", mille finaali jõudnud koolid selguvad 3. oktoobril ja võitja 1. novembril.

 

Lisainfo:
Reelika Viitamees
Tervise Arengu Instituudi projektijuht
tel 659 3972
reelika.viitamees@tai.ee;

Maris Jakobson
Tervise Arengu Instituudi avalike suhete nõunik
tel 659 3906, mob 5302 2737
maris.jakobson@tai.ee