Uudised / Tallinna Tervishoiu Kõrgkool toob Pärnusse tervishoiualase õppesuuna

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool toob Pärnusse tervishoiualase õppesuuna

  • Autor:Tallinna Tervishoiu Kõrgkool
  • 12. Veebruar 2014

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool sõlmib täna, 12.veebruaril Pärnu Hansagümnaasiumiga koostöölepingu, mille raames hakkab toimuma kutsealane eelkoolitus gümnaasiumis tervishoiu õppesuunal.

Kolme õppeaasta jooksul õpetavad kõrgkooli õppejõud õpilastele valikkursuste kaudu esmaabi ja hooldust, inimese elukulgu ja pereplaneerimist, koduapteeki, optomeetriat ja palju muud tervishoiuga seonduvat. Kutsealane eelkoolitus valikursuste kaudu on kutsesuunitluse eesmärgil toimuv väikesemahuline kutse- või erialade tutvustus gümnaasiumis. Üks valikkursus vastab 35 õppetunnile.

Pärnu Hansagümnaasiumi direktori Silja Kikerpilli sõnul on õpilaste huvi ja ootus tervishoiualase õppe vastu väga suur, mitmed õpilased on gümnaasiumi valiku tegemisel lähtunud just võimalusest õppida tervishoiu suunal.

Koostöölepingu allkirjastavad Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektor Ülle Ernits ja Pärnu Hansagümnaasiumi direktor Silja Kikerpill pidulikul tseremoonial täna Pärnu Hansagümnaasiumis (Kooli 13) kell 11.

Ka teiste gümnaasiumide huvi tervishoiualaste valikkursuste vastu on viimasel ajal väga suur. Jaanuaris sõlmis Tallinna Tervishoiu Kõrgkool analoogse lepingu Ahtme Gümnaasiumiga ja uuest õppeaastast plaanitakse koostöö alustamist ka Tallinna gümnaasiumitega.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool on rahvusvaheliselt tunnustatud tervise ja heaolu valdkonnas koolitust pakkuv rakenduskõrgkool. Kõrgkoolis saab õppida õenduse, tervisedenduse, farmaatsia, optomeetria, hambatehnika, tegevusteraapia ja ämmaemanduse eriala ning kutseõppes erakorralise meditsiini tehniku, hooldustöötaja ja lapsehoidja õppekavadel.

 

Lisainfo:
Karit Kaasik
turundus- ja kommunikatsioonispetsialist
tel 671 1732, mob 504 0729
karit.kaasik@ttk.ee
www.ttk.ee