Uudised / Tervisedenduse konverents 2014 "Liikudes tervise heaks"

Tervisedenduse konverents 2014 "Liikudes tervise heaks"

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 24. Aprill 2014

Sel aastal toimub traditsiooniline tervisedenduse konverents 6. juunil. 2014. aasta on Eestis kuulutatud liikumisaastaks ja seetõttu keskendume tänavusel konverentsil peateemana liikumisharrastusele.

Konverentsil anname ülevaate Eesti elanike liikumisharjumustest ning räägime liikumise ja tervise seostest nii läbi harjumuste kui ka krooniliste haiguste. Samuti tutvustame erinevaid võimalusi liikumisharrastusega tegelemiseks. Häid praktikaid kehalise aktiivsuse suurendamiseks erinevates elanikkonnarühmades tutvustavad Põhjamaade ja Eesti paikkondade esindajad.

Järjest rohkem koguvad populaarsust alternatiivsed tubakatooted (vesipiip, huuletubakas, e-sigaret jt) ja levib uskumus, et need ei ole tervisele nii kahjulikud kui tavasigaret. Konverentsil anname ülevaate alternatiivsete tubakatoodete levikust Eestis ja teiste riikide kogemustest nende piiramisel ning arutleme võimaluste üle, kuidas seda ka Eestis teha.

Konverentsile on oodatud tervise ja liikumisharrastuse edendamisega seotud inimesed kohalikult ja riigi tasandilt, sh maakondade ja KOV-ide tervisenõukogude ja -komisjonide liikmed, haridus- ja teadusasutuste töötajad, ettevõtete ja MTÜ-de esindajad, tervishoiutöötajad ning meedia esindajad.

Konverentsi korraldab Tervise Arengu Instituut koos Eesti Haigekassa, Sotsiaalministeeriumi, Maailma Terviseorganisatsiooni, Eesti Tervisedenduse Ühingu ja Eesti Olümpiakomiteega.

Konverentsi päevakava ja registreerimise info leiad siit.

Konverents on kõigile tasuta, kuid vajalik on eelregistreerimine hiljemalt 29. maiks.

Kohtumiseni konverentsil!