Uudised / Tallinnas kohtuvad Euroopa alkoholieksperdid

Tallinnas kohtuvad Euroopa alkoholieksperdid

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 21. Mai 2014

Täna, 21. mail algab Tallinnas Tervise Arengu Instituudi ja Hollandi Alkoholipoliitika Instituudi (STAP) korraldatud kolmas üle-euroopaline konverents "Kerge kättesaadavus soodustab alkoholi tarvitamist" ("Easy taking promotes easy drinking"), mis keskendub alkoholiga seotud seaduste elluviimise võimalustele ja eri riikide kogemuste jagamisele.

Konverentsi põhifookus on alkoholi müügil joobes inimestele ja alaealistele. Esimesel päeval räägitakse, mida ja kuidas teha, et vähendada alkoholi kättesaadavust ning joobes isikute teenindamist. Konverentsi teisel päeval, 22. mail jagatakse vanusepiiri jõustamise häid praktikaid, näiteks alkoholi testostlemine ja vanusekontrolli süsteemid.

Üks konverentsi peateemadest keskendub alkoholi testostlemisele ja sellele, kuidas kasutada testostlejaid politseitöös. Uuringud näitavad, et see on üks efektiivsemaid meetmeid alkoholimüügi vanusepiirangu jõustamisel. Näiteks Suurbritannias on alaealiste testostlejate kasutamine seadusega lubatud ja see kuulub kohalike jõustruktuuride igapäevatöösse. Selle tulemusena on ka dokumendi küsimise määr väga kõrge.

Konverentsil osaleb sadakond alkoholieksperti 18 riigist, ettekanded teevad Rootsi, Norra, Eesti, Leedu, Läti, Poola, Suurbritannia, Hollandi ja USA eksperdid.

Täpsem info konverentsi kohta: siin.

 

Lisainfo:
Mariliis Tael
Tervise Arengu Instituudi vanemspetsialist
mob 529 4842