Uudised / 6. novembril toimub Tallinnas konverents meeste tervisest

Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet korraldab neljapäeval, 6. novembril Eesti Rahvusraamatukogus konverentsi „Meeste tervis", kus käsitletakse teemat erinevatest aspektidest.

Konverentsi eesmärgiks on teadvustada meeste suurimad terviseriske, mis on enamasti seotud igapäevase tervisekäitumisega ning mida saab vältida. Südame tervist mõjutab eelkõige elustiil ja igapäevane käitumine. Kõige sagedasemad meestel esinevad kasvajalised haigused on kopsuvähk, eesnäärmevähk ja kolorektaalne vähk. Meeste surmaga lõppevate õnnetuste peamised põhjused on liiklusõnnetused, traumad ja mürgistused. „Tuleb anda endast kõik, et elada tervislikku elu – toituda tervislikult, tegeleda spordiga, loobuda suitsetamisest, lasta oma tervist regulaarselt kontrollida ning võtta igapäevaelus kasutusele lihtsad ettevaatusabinõud," ütles konverentsi korraldaja Ene Tomberg Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuametist.

Homse konverentsi ettekannetes käsitletakse ateroskleroosi varajase avastamise võimalusi, mehe vaimse tervise toetamist ja ravi läbi kognitiiv-käitumusliku teraapia, kolorektaalvähi uuringuid, ebola viiruse Eestisse jõudmise võimalusi, mehe seksuaaltervise peegelpilti, füsioterapeudi nõuandeid istuvaks tööks, tutvustatakse WHO Eesti HIV/AIDS ravi ja teenuste korralduse raportit ja räägitakse keskealisest mehest perearsti pilgu läbi.

Esinejateks on tunnustatud spetsialistid Lääne-Tallinna Keskhaiglast, Regionaalhaiglast, TÜK Androloogiakeskusest, Füsioteraapia kliinikust jm.

Konverents „Meeste tervis" toimub homme Eesti Rahvusraamatukogu suures saalis kl 10–15 ja osalemine on tasuta.