Uudised / MTÜ Avitus kutsub kandideerima kogemusnõustajate koolitusele

Tänavu alustab Avituses kaks kogemusnõustamise väljaõppe gruppi – kevadgrupp ja sügisgrupp. Koolitusele registreerimine on alanud.

"Kogemusnõustamine on sarnase kogemusega inimeste vahel toimuv teadmiste- ja kogemustevahetus ja/või nõustamine, mille käigus pakutakse kogemuslikku-emotsionaalset, sotsiaalset ja/ või praktilist tuge." (allikas: Kogemusnõustamise teenuse juhend, Sotsiaalministeerium 2014)

Kogemusnõustamine on 2014. aastast Eestis ametlikult tunnustatud aitamistöö viis. Aastast 2016 soovivad seda "inimeselt-inimesele" tasandit ühe lisavõimalusena kasutada nii Sotsiaalkindlustusamet kui Töötukassa.

Selleks alustatakse 2015. aastal kogemusnõustajate laiemat väljaõpetamist Eestis. Avituse väljaõppeprogrammi toetavad Sotsiaalministeerium ja Hasartmängumaksu Nõukogu.

Avituse kogemusnõustajate väljaõpe on suunatud psühholoogilistele teemadele. Selle läbides on võimalik teha tööd psühholoogiliste probleemide valdkonnas. Muuhulgas siis, kui probleemid kaasnevad keeruliste olukordadega, näiteks töötus, füüsiline puue vmt.

Kogemusnõustaja? Kas mina ka? Kui:

  • omad kogemust mõnest psüühikahäirest taastumises või pikaajalise keerulise olukorraga toimetulemises,
  • sooviksid kasutada oma kogemust teiste toetamiseks,
  • oled jõudnud taastumistöös või toimetulemises nii kaugele, et näed juhtunut positiivses valguses ja saad olla teistele positiivseks eeskujuks,
  • saad kindlalt öelda, et need keda aitaksid, ei oleks sinu puuduvate või puudulike lähisuhete asendajateks,
  • oled valmis 9 kuud pühendama oma aega ja energiat õppimisele,
  • oled valmis veel rohkem enese sisse vaatama,

siis vaata infot koolitusel osalemise eelduste, väljaõppe ülesehituse, programmi, ajakava jm kohta Arengukeskuse Avitus veebilehelt.

MTÜ Avitus on koolitanud kogemusnõustajaid alates aastast 2009. Kogemusnõustajate tööd on kasutatud 2004 aastast alates. Avituse programmil on Haridus- ja Teadusministeeriumi koolitusluba.

 

Lisainfo:
Anneli Valdmann
mob 56 696 105
anneli@avitus.ee