Uudised / Tervise Arengu Instituut kutsub toitlustuskohti osalema köögiviljakampaanias!

Kutsume söögikohti osalema Tervise Arengu Instituudi (TAI) üle-eestilises köögiviljakampaanias „Köögiviljad kaalu ei kasvata", mis kestab 6. aprillist 3. maini.

Kampaania on suunatud eeskätt 20–35-aastaste vanusegrupile, aga ka laiemale avalikkusele. Kampaania eesmärgiks on julgustada inimesi tegema tervislikumaid valikuid, süües senisest rohkem köögivilju.

Kampaania toimub TAI eestvedamisel juba kuuendat aastat. Viimasel kolmel aastal on kampaanias kaasa löönud mitmed söögikohad ning loodame aktiivsele osavõtule ka sel korral.

Millest kampaania koosneb?

Kampaania reklaamid on televisioonis, raadios, väli- ja online-meedias. Kõik reklaamid suunavad külastajaid spetsiaalsele veebilehele, kus jagatakse köögiviljatoitude retsepte, kampaanias osalevate söögikohtade pakkumisi ja muud põnevat kampaaniaga seotud materjali. Eelmise aasta kampaanialehte külastas 30 000 unikaalset külastajat, selle näidist saate näha aadressil http://toitumine.ee/kampaania/viljakas/.

Kuidas kampaanias osaleda?

Soovime, et inimesed teeksid tervislikke valikuid ka kodust väljaspool süües, seetõttu kutsume kampaaniaga liituma söögikohti üle terve Eesti.

Kampaaniaperioodil ootame sooduspakkumisi või erimenüüd köögiviljarikaste toitude osas.

  • Pakutavad toidud ei pea olema taimetoidud, kuid võiksid sisaldada enamaltjaolt köögivilja.
  • Toitudes võiks tähelepanu pöörata ka sellele, et neis poleks liigselt soola ja rasva.
  • NB! Kartul ei kuulu oma suure tärklisesisalduse tõttu köögiviljade hulka, küll aga võib kartul olla roogade lisand.
  • Pakkumisi võib koostada ka juba menüüs olevatele köögiviljarikastele toitudele, kuid sel juhul peaks lisaväärtusena pakkuma neile kas hinnasoodustust või salati või köögiviljalisandi ekstraportsjonit.
  • Pakkumiste arvu osas piirangud puuduvad. Vastavalt soovile võib teha igaks päevaks erineva kampaaniatoidu, koostada nädalapakkumised kui ka hoida üht kindlat või mitut erinevat pakkumist menüüs kuni kampaaniaperioodi lõpuni.

Kampaanias osalemise kasu

Kampaania veebilehel www.toitumine.ee tuuakse välja osalevate toitlustuskohtade pakutavad kampaaniatoidud koos hindadega, toitlustuskoha logo ja link kodulehele. Kui pakute kampaania erinevatel nädalatel erinevaid roogi või soodustusi, uuendame kodulehel andmeid jooksvalt.

Söögikoht saab märgistatud kampaaniakleebisega (näiteks söögikoha uksel), andes sellega külastajatele teada, et kohvik või restoran võtab aktsioonist osa.

Olulist väärtust lisab kindlasti ka see, et söögikoht saab oma klientide seas tõsta tervisliku toitumise tähtsust ja julgustada neid rohkem köögivilju tarbima.

Registreerimine enne kampaania algust

Kui soovite kampaanias kaasa lüüa alates selle esimesest päevast (pakkumine on avalik kampaanialehel 6. aprillist), siis ootame teie sooviavaldust ja pakutava menüü kirjeldust hiljemalt 30. märtsiks, et jõuaksime selle üle vaadata, vajadusel korrigeerida ja tõlkida.

Kui soovite, et teie pakkumine oleks avalik kampaania esimese nädala keskpaigast (8. aprill), siis ootame teie sooviavaldust ja pakutava menüü kirjeldust hiljemalt 2. aprilliks.

Eelregistreerijad (kuni 2. aprillini registreerunud) varustame ka trükitud reklaammaterjalidega, milleks on:

  • 1 ukse- või aknakleebis
  • 10 lauarääkijat, mille ühele poolele saab osaleja kirjutada kampaaniatoitude info
  • 10 A4-mõõdus plakatit, millele saab osaleja kirjutada kampaaniapakkumised
  • materjalid saadetakse ka kujundusfailina – nii saab iga osaleja trükiseid ise juurde toota, juhul kui selleks peaks tekkima vajadus

Oma soovist kampaaniaga liituda või täiendava info saamiseks võtke palun ühendust aadressil britt@ogilvy.ee või telefonil 5635 5421.

Registreerimine kampaania ajal

Alates 6. aprillist saab oma pakkumised vormistada jooksvalt kampaanialehe kaudu, nagu on näha eelmise aasta veebilehe näidise allosas http://toitumine.ee/kampaania/viljakas/.

Hilisematele liitujatele ei saa me garanteerida trükitud materjalide olemasolu, küll aga saame neid varustada trükifailidega.

Täiendava info saamiseks võtke palun ühendust aadressil britt@ogilvy.ee või telefonil 5635 5421.

Kampaaniat rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondist programmist "Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013–2014".