Uudised / Noorte terviseprojektide konkursil osales tänavu 64 projekti

Noorte terviseprojektide konkursil osales tänavu 64 projekti

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 04. November 2015

Tervise Arengu Instituudi noorte terviseteemaliste projektide konkursil TEIP ehk Tervist Edendava Idee Projekt osales sel aastal 64 projekti, neist 29 nooremast ja 35 vanemast vanuserühmast. Eelmisel aastal osales konkursil 51 terviseprojekti.

Tervise Arengu Instituudi spetsialisti Lembi Posti sõnul iseloomustab sel aastal projekte mitmekülgsus ja paljudes projektides olid samaaegselt hõlmatud erinevad tervisevaldkonnad. „Silma hakkasid projektid, mis lähenesid terviseteemale uuest küljest. Näiteks on uue teemana sisse toodud nägemise kontroll," ütles Posti. „Noored tunnetavad enda ja kogukonna vajadusi ning projektidesse oli kaasatud nii nooremaid koolikaaslasi kui ka tervet kogukonda."

Parimaid projekte oli väga raske välja valida, kuna häid projekte oli palju. Projektide hindamisel lähtus žürii idee uudsusest ja omapärast, mõjust tervisekäitumise kujundamisele, läbimõeldud tegevuskava olemasolust ja sisukusest, projekti jätkusuutlikkusest ja haaratava sihtgrupi suurusest. „Lisaks projekti sisule peame oluliseks, et ka taotlus oleks põhjalikult ja selgelt täidetud. Kiitust väärivad need, kes olid projekti kirjutamisel juba uurinud, millise tervist puudutava tegevuse järgi oleks sihtrühmas vajadus," märkis Posti. Hea projekti tunnuseks on läbimõeldud tegevus- ja ajakava ning tähtaegadest kinni pidamine ja projekti reaalne teostatavus.

Konkursi võitnud terviseprojektid saavad igaüks oma ideede elluviimiseks kuni 640 eurot. Lisaks ootab väljavalitud projekti liikmeid ka auhind.

Võitnud projektid nooremas vanuserühmas (8. klass ja nooremad):

  • I koht – "Kiiver on khuul!", Paide Avatud Noortekeskus, projektijuht Rene Perzinski
  • II koht – "Seikle värskes õhus", Tahkuranna Avatud Noortekeskuse Võiste Noortetuba, projektijuht Enel Lauter
  • III koht – "Tervise tasakaal", Kuressaare Noorte Huvikeskus, projektijuht Kirke Ly Hell Loomet

Võitnud projektid vanemas vanuserühmas (9. klass ja vanemad):

  • I koht – Kunda Ühisgümnaasium, 11. klass, projektijuhid Rudolf Botško, Dmitri Fjodorov
  • II koht – „Tervis ja kohvik käsikäes", Paide Ühisgümnaasium, 11. klass, projektijuhid Annette Tuiman ja Birgit Suurorg
  • III koht – „Mina ise oma tervise sepp", Urvaste Kool, 9. klass, projektijuht Jekaterina Požarova

Võitnud projektidega saab tutvuda siin.

Konkurssi „Tervist edendava idee projekt" ehk TEIP on Tervise Arengu Instituut korraldanud alates 2004. aastast. Konkursile on oodatud huvitavad ja uudsed ideed, kuidas muuta koolikaaslaste, vanemate või kogukonna käitumist ja hoiakuid tervislikumaks ning muuta kool või koduümbrus meeldivamaks paigaks. Idee peavad noored hiljem kas ise või koos oma koostööpartneritega ellu viima.

 

Lisainfo:
Lembi Posti
Tervise Arengu Instituudi spetsialist
tel 659 3977
lembi.posti@tai.ee

Maris Jakobson
Tervise Arengu Instituudi avalike suhete nõunik
tel 659 3906, mob 5302 2737
maris.jakobson@tai.ee