Uudised / Jõuluvaheaja programm noortele Tallinnas

Jõuluvaheaja programm noortele Tallinnas

  • Autor:Tallinna Spordi- ja Noorsooamet
  • 10. Detsember 2015

Tallinna Spordi- ja Noorsooamet kutsub 10–15-aastaseid noori osalema koolivaheaja programmis. Registreerimine lõppeb 31. detsembril või kuni vabu kohti jätkub.

Esmaspäeval, 4. jaanuaril kl 11–14 toimub Rocca al Mare Kooli (Vabaõhumuuseumi tee 8, Tallinn) köögis põnev kokkamisring, kus õpitakse soodsatest ning käepärastest toiduainetest pearooga ja magustoitu valmistama. Töötuba viib läbi kooli kodundusõpetaja Kaie Mei, kes juhendab, kuidas toitu valmistada ning seda isuäratavalt serveerida. Lisaks sellele tutvustatakse 2016. aastal jõustuvaid toidusoovitusi, millest tervislikul ja tasakaalustatud toitumisel lähtuda. Töötuba on osalejatele tasuta. Kohti 16.

Kolmapäeval, 6. jaanuaril kl 13.50–14.50 on noored oodatud Tondiraba jäähalli (Varraku 14, Tallinn), kus ühe tunni jooksul on võimalik laenutada 1 euro eest uiske ning kasutada tasuta vaba jääd. Palume kohale tulla kell 13.40 ja uisulaenutuseks võtta kaasa 1 euro. Kohti 60.

Reedel, 8. jaanuaril kl 11.30–13.30 toimub Tallinna spordi- ja noorsooameti ruumides (Suur-Ameerika 35) põnev tegevus, mida viib läbi Tervise Arengu Instituut. Lähemalt räägitakse sellest, kuidas toitumine ja liikumine mõjutavad meie enesetunnet ja heaolu ning kuidas erinevad meeled mõjutavad seda, kuidas toit meile maitseb. Nii saab ise järgi proovida, kuidas maitseb ja lõhnab toit, kui silmad on kinni seotud või kuidas värv mõjutab meie toidueelistusi. Teada saab ka suhkrusisaldusest erinevates toitudes ja toiduainetes. Kohtumisel pakutakse suupisteid. Töötuba on osalejatele tasuta. Kohti 25.

Kõigis tegevustes osalemiseks on vajalik täita registreerimisvorm. Registreerimine lõppeb 31. detsembril või kuni vabu kohti jätkub.

Jõuluvaheaja tegevused toimuvad Tallinna spordi- ja noorsooameti "Noorte terviseteadlikkust ja -käitumist edendava programmi" raames.

 

Lisateave:
Heili Griffith
Tallinna spordi- ja noorsooamet
Noorsootöö osakonna vanemspetsialist
mob 5827 5130
heili.griffith@tallinnlv.ee