Uudised / Südameapteek innustab kontoritöötajat liikuma

Südameapteek innustab kontoritöötajat liikuma

  • Autor:Südameapteek
  • 21. Aprill 2016

Südamenädala raames kutsub Südameapteek Eesti ettevõtteid rohkem liikuma. Sel puhul saatis apteegikett pea kahesajale ettevõttele üle Eesti humoorika soovitusliku kasutusjuhendi, kuidas kontoritöötajad võiksid tervisliku liikumisega kontoris algust teha. Algatus “Kontorid liikuma” on üks osa Tervise Arengu Instituudi südamekuu tegevustest.

Professor Margus Viigimaa sõnul on südame- ja veresoonkonnahaigused Eestis surmapõhjus number üks ja Eesti on selle näitajaga juhtpositsioonil nii Euroopas kui kogu maailmas. Seetõttu tuleb tegeleda nii ravi- kui ennetustegevusega. “Tänaseks on Eesti jõudnud riikide hulka, kus südamehaigustesse suremus on langemas, kuid et seda suunda hoida, tuleb ennetustööga tegeleda ja üks oluline ennetustegevus on aktiivne liikumine,” lisas ta.

Südameapteegi peaproviisori Triinu Entsik-Grünbergi sõnul kutsuvad nad oma meeskonna eeskujul ka teisi Eesti ettevõtteid üles ennast kontoris kasvõi kord tunnis liigutama. “Oluline on mõtteviisi muutus, sest iga väike samm on abiks. Näiteks lifti asemel treppi kasutada, püstijalu koosolekut pidada või miks mitte ka ümber töölaua hüpata või kikivarvul kõndida,” lisas Entsik-Grünberg.

Tervise Arengu Instituudi poolt 2014. aasta Eesti täiskasvanud rahvastiku tervisekäitumise uuring näitas, et 31% inimestest harrastab vabal ajal tervisesporti vaid mõned korrad aastas või üldse mitte. Samas on tervise säilitamiseks kriitiline kehaline koormus täiskasvanutel vähemalt 30 minutit mõõdukat liikumist viiel korral nädalas. Tervise Arengu Instituudi andmetel liigub Eestis piisavalt aga vähem kui iga kümnes täiskasvanu.

Entsik-Grünberg lisas, et selle kurva statistika parandamiseks oleks vaja, et ka ettevõtted omalt poolt panustaksid ja oma töötajaid ka kontoriruumides liikuma suunaksid. “Lisaks kontoriharjutustele korraldab Südameapteek Endomondo keskkonnas võistluse, kus keskmiselt kõige rohkem liikuvam kontor võidab 1000 eurot ühiseks tähistamiseks,“ lisas ta.
Südamekuul saab nõustamiskabinetiga Südameapteekides mõõta ka mitmeid tervisenäitajaid. Vererõhu mõõtmine on kõigile tasuta.

Südameapteegi ketti kuulub 74 apteeki ja firma annab tööd enam kui 340-le töötajale üle Eesti. Südameapteegil on 12 nõustamisteenust osutavat apteeki ja ainsad valveapteegi teenust osutavad apteegid Tallinnas – Tõnismäe Südameapteek ja Vikerlase Südameapteek.

Südameapteegi keti holdingettevõtte Pharmaswed AB aktsionärideks on Oskar Svenssson ja Tarmo Laanetu.

Südameapteegi „Kontorid liikuma“ projektist ja Endomondo väljakutsest loe www.sudameapteek.ee

Vaata ka Südameapteegi töötajaid kontoris harjutusi tegemas http://bit.ly/1SUpCXq