Uudised / Presidendi kultuurirahastu ootab kandidaate sotsiaaltöö preemiale

Presidendi kultuurirahastu annab sel kevadel teist korda välja sotsiaaltöö preemia, mis on mõeldud inimesele või organisatsioonile, kelle tegevus aitab parandada ühiskonnas ebasoodsal positsioonil olevate inimeste toimetulekut ja elukvaliteeti. 

„Preemiaga soovib presidendi kultuurirahastu tunnustada neid inimesi, kes märkavad ja seisavad nõrgemate eest. Otsime algatusi, mis on sündinud ja kasvanud inimeste tööalasest või vabatahtlikust initsiatiivist, paraku tihti ka kodusest perekondlikust probleemist, ja leidnud järgijaid. Otsime kandidaate, kes on lihtsalt teinud hea südamega ja heast südamest oma tööd. Sõltumata sellest, kes võidab, soovin tänada Eesti sotsiaaltöötajaid ja kõiki teisi, kes suure südame ja vabatahtliku tööga märkamisse panustavad,“ ütles president Kaljulaid.

Kandidaate saavad üles seada nii tingimustele vastavad inimesed ja organisatsioonid ise kui ka nende kolleegid ja koostööpartnerid. Kandideerimiseks tuleb hiljemalt 12. maiks (kaasa arvatud) saata aadressil vpinfo@vpk.ee kuni 6000 tähemärgi pikkune ülevaade kandidaadi tegevusest, selle tähtsusest, tulemustest ja mõjust.

Preemia suurus on 5000 eurot ja seda rahastab Cleveron. Möödunud aastal sai esimese preemia Viljandi Haigla sõltuvushaigete ravi- ja rehabilitatsioonikeskus oma töö eest sõltuvushaigete aitamisel.

Lisainfot konkursi kohta leiate siit.

Riigipea videoüleskutset näete siit.