Uudised / Tõrjutusriskis noored kadusid eriolukorra ajal sotsiaaltöötajate orbiidilt

Tallinna Ülikooli teadlaste uuringust selgub, et eriolukorra ajal 2020. aasta kevadel jätsid suhtluspiirangud tõrjutusriskis noored ilma noorsootöötajate tähelepanust ja abist.

Kui töötute ja parasjagu mitte õppivate NEET-noorte arvu saab erinevaid registreid vaadates hõlpsalt kindlaks teha, siis tõrjutusriskis noorte hulka ei tea uurijate sõnul täpselt keegi.

Tõrjutusriskis noor võib jääda abita, sest tema enesekindlus ja enesehinnang pole alati väga kõrge ning igasugune tagasilöök mõnest ametiasutusest abi otsides võib tunduda suur.

Pandeemia aeg kujunes tõrjutusriskis noortele aga eriti karmiks, sest noorsootöötajaga füüsiliselt kokku saada enam ei tohtinud. Varem veidigi noortega tegelevate võtmeisikute vaatevälja jäänud noored kadusid Nugini sõnul nüüd pildilt täielikult. Juba töötukassasse või mujale abi saama suundunud noored jätsid oma teekonna pooleli.

Loe artiklit portaalist novaator.err.ee. Oma tööst kirjutavad teadlased Raili Nugin ja Marge Unt ka ajakirjas Youth Voice Journal.