Uudised / Tööinspektsioon kutsub kandideerima „Hea töökeskkond 2022“ auhinnale

Auhinna saab ettevõte, kus väärtustatakse töötajate tervist säästvat töökeskkonda, tööprotsessi on lõimitud riskide analüüs, pidevalt hinnatakse töötajate tervist mõjutavaid ohte ja neid maandatakse tulemuslikult.

Hea töökeskkonna tunnustusele pürgijatel tuleb vastata tööohutust ja töötervishoidu puudutavatele küsimustele. Kandideerimise tähtaeg on 23. september 2022.

Auhind antakse välja kahes kategoorias: alla 50 töötajaga ettevõte ning üle 50 töötajaga ettevõte.

Eelmisel aastal pälvisid auhinna suuremate ettevõtete kategoorias ABB AS, kus töötervishoid ja tööohutus on fookuses igapäevaselt ning läbivalt kõikides tegevustes. ABB Balti riikide juht Jukka Patrikaineni sõnul on hea töökeskkonna auhind ettevõtte töötajatele suur tunnustus. „Suure tööstusettevõttena on ohutuskultuur ja hea töökeskkond meie tegutsemise nurgakivi,“ ütles Patrikainen. „ABB-s ütleme, et ohutu tootmine ja töötajate tervisele tähelepanu pööramine on osa meie DNA-st.“

Väikeettevõttes AS Elcogen on töötervishoiu ja tööohutuse teemadesse, riskianalüüsi koostamisse kui ka igakvartaalsesse sisekontrolli kaasatud palju töötajaid. Sisekontrolli tulemused jõuavad ettevõtte tippjuhini ja selle käigus nähtud probleemid leiavad võimalikult kiire lahenduse.

Varasemalt on hea töökeskkonna auhinna saanud Ericsson Eesti AS, Elisa Eesti AS, Insly OÜ, Saaremaa Piimatööstus, Bonava Eesti, Crystalsol, Tallinna Vesi, Saku Metall, Harju Elekter Teletehnika, Baltic Oil Service ja Derivco Estonia.

Kandideerimise kohta saab teavet tööinspektsiooni kodulehelt