Uudised / Saare maavanem esitas Imbi Jäe riikliku tunnustuse saamiseks

Saare maavanem esitas Imbi Jäe riikliku tunnustuse saamiseks

  • Autor:Ahto Jakson, Meie Maa
  • 21. Detsember 2012

Saare maavanem Kaido Kaasik esitas maavalitsuse töötaja Imbi Jäe sotsiaalministeeriumile terviseedendaja riikliku tunnustamise saamise kandidaadiks.

Imbi Jäe on terviseedendusega tegelenud maakonna tasandil alates valdkonna koordineerimisega tegeleva töökoha loomisest maavalitsuse koosseisu. "Tänu tema aktiivsele hoiakule ja tervislike eluviiside propageerimisest tulenevatele vaadetele on maakonnas toimunud aasta-aastalt enam valdkonda tutvustavaid ettevõtmisi, läbi viidud erinevaid kampaaniaid ning koolitusi," märkis maavanem sotsiaalministeeriumile saadetud kirjas.

Imbi Jäe eestvedamisel on maakonnas edukalt toimiv tervist edendavate koolide ja lasteaedade võrgustik, kelle liikmetele pakutakse igakülgset informatsiooni ning toetust, lisaks erinevaid enesetäiendamisvõimalusi. Maakonna terviseedendaja algatusel ja juhtimisel on koostatud maakonna terviseprofiil, samuti on see olemas enamikul kohalikest omavalitsustest, millele toetudes on alustatud mitmete projektidega. Neist üks, Kuressaare linna poolt läbi viidud "Tööealised (kures)saarlased tervemaks ja liikuvamaks", pälvis sel aastal maakondliku tunnustuse "Aasta tervisepanus".

Lisaks tööalasele tegevusele omandab Imbi Jäe õendusalast kõrgharidust Tallinna meditsiinikõrgkoolis, suunates tähelepanu meditsiinipersonali töökeskkonnast tulenevatele küsimustele.

 

Link originaalloole 21.12 Meie Maas: http://www.meiemaa.ee/index.php?content=artiklid&sub=1&artid=51126