Uudised / Eesti Seksuaaltervise Liit (ESTL) avas uuel kodulehel annetuskeskkonna

ESTL kogub annetusi, et tagada seksuaal- ja reproduktiivtervisealase informatsiooni, teenuste ja seksuaalhariduse kättesaadavus kõigile Eestis elavatele noortele ja noortega tegelevatele spetsialistidele, sh lapsevanematele. Uuendatud kodulehele www.amor.ee on lisatud võimalus annetada ESTL erinevate tegevusvaldkondade toetuseks.

ESTL peamisteks sissetulekuallikateks on küll erinevad projektid, kuid annetusi kasutatakse väljatöötatud teenuste jätkusuutlikkuse tagamiseks. „ESTL on pakkunud juba aastaid noortele tasuta internetinõustamist ja koordineerib ka 18 noorte nõustamiskeskuse tööd üle Eesti. Väga oluline on ka edaspidi kindlustada noortele need teenused tasuta, et neil oleks koht, kuhu oma muredega pöörduda, saada asjatundlikku nõu ja selle abil langetada häid ja informeeritud otsuseid," rääkis Mairi Kaha, naistearst ja ESTL president. Dr Mairi Kaha lisas, et lisaks teenustele on väga oluline kooli kohustusliku seksuaalhariduse toetamine ja sellepärast pakutakse ESTL poolt seksuaalhariduslikke loenguid kooliõpilastele, samuti täiendkoolitusi erinevatele noortega töötavatele spetsialistidele.

„ Ühe 2010. aastal UNESCO poolt algatatud uuringu andmetel on selgunud, et kohustuslik kooli seksuaalharidus Eestis koos noorte nõustamiskeskuste võrgustikuga (mille toetavaks tegevuseks on ka amor.ee internetinõustamine) on väga kulutõhus viis HIV juhtude ja soovimatute raseduste ärahoidmiseks – nii saame oluliselt vähendada tervishoiukulutusi," märkis dr Mairi Kaha.

ESTL tegevjuhi Marko Nummerti sõnul otsustas ESTL luua oma kodulehele annetuskeskkonna, et inimesed saaksid toetada neile südamelähedasi ja olulisi tegevusi. Ka varasemalt on erinevad annetused näidanud inimeste soovi ja valmisolekut just seksuaaltervise valdkonda panustada. „Tänu Kodanikuühiskonna Sihtkapitali toetusele tekkis meil võimalus mõelda laiemalt annetuste kogumisele seksuaaltervise valdkonnas ja luua annetajatele vastav keskkond." Marko Nummert lisas, et tänapäeva kodanikuühiskonnas on annetuste kogumine üks vahendeid, kuidas tagada meile kõigile vajalike mittetulundusühingute toimimine ja nende tegevuste jätkusuutlikkus ning mille kaudu saavad inimesed väljendada oma toetust kodanikualgatustele

Eesti Seksuaaltervise Liit (ESTL) alustas tööd 1994. aastal Eesti Pereplaneerimise Liidu nime all, 2005. aastast alates on organisatsiooni nimeks Eesti Seksuaaltervise Liit. Alates 1995. aastast on ESTL Rahvusvahelise Pereplaneerimise Föderatsiooni (IPPF) liige. Eesti Seksuaaltervise Liidu missioon on kõikide inimeste seksuaal- ja reproduktiivtervise edendamine ning seksuaalsete ja reproduktiivsete õiguste kaitsmine Eestis, seksuaaltervise kohta informatsiooni ja heatasemeliste teenuste kättesaadavuse tagamine.

 

Lisainfo:
Marko Nummert
Eesti Seksuaaltervise Liit
marko@estl.ee
mob 514 2700
www.amor.ee