Uudised / Konverents võtab vaatluse alla töökohal suitsetamise

Konverents võtab vaatluse alla töökohal suitsetamise

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 18. September 2014

Tervise Arengu Instituut korraldab 18. septembril Tallinnas konverentsi „Tubakaennetus töökohal", et anda ülevaade tööandja rollist ja võimalustest töökohtades tubakatarvitamist ennetada või piirata.

Instituudi vanemspetsialisti Külli Luugi sõnul on Eestis iga neljas tööealine täiskasvanu igapäevasuitsetaja. „Tubakas on üheks oluliseks riskiteguriks, mis laastab meie inimeste tervist, elujõudu ja töövõimet kõige enam," lausus Luuk.

Ta lisas, et neid inimesi, kes puutuvad oma töökohas kokku tubakasuitsuga, on 19%. Kümme aastat tagasi oli selliseid töötajaid 36%. „Tahame, et üha enam tööandjaid mõistaks, et töötajate tervise, töövõime ja heaolu tagamiseks on töökohal tubakavaba keskkonna loomine ja hoidmine väga olulised ning toovad kasu nii töötajale kui tööandjale endale," lausus Luuk. „Tubakatarvitamise vähendamine saab olla edukas juhul, kui erinevad sektorid samas suunas pingutusi teevad."

Konverentsil tutvustatakse ka äsja trükist tulnud juhendmaterjali „Tubakavaba töökoht – abiks tööandjale", mis jagab nõuandeid ning hea praktika näiteid nii Eestist kui teistest riikidest. Materjal on mõeldud nii neile ettevõtetele, kes on tubakavaba keskkonna loomisega juba alustanud, kui neile, kes sellega alles alustavad.

Konverentsil esinevad Tervise Arengu Instituudi ja Sotsiaalministeeriumi eksperdid ning Tallinna Tehnikaülikooli teadlased. Oma asutuste häid praktikaid tubakavaba keskkonna loomisel jagavad Ida-Tallinna Keskhaigla ja SG Glass Estonia SE.

Konverents algab kell 12.30 ja kestab kella 16. Toimumiskohaks on innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus MEKTORY (Raja 15, Tallinn). Konverentsi toimumist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Töökohal tervise edendamise konverents toimub neljandat korda.

 

Lisainfo:
Maris Jakobson
Tervise Arengu Instituudi avalike suhete nõunik
tel 659 390, mob 5302 2737
maris.jakobson@tai.ee