Uudised / Narvas antakse ülevaade paikkondade tervisealaste pädevuste tõstmise projektist

Teisipäeval, 10. novembril antakse Narvas ülevaade Norra finantsmehhanismist rahastatud projektist „Rahvatervisealase pädevuse suurendamine Eesti paikkondades".

Projekti lõpukonverentsil tutvustatakse kolmes omavalitsuses – Kuressaare, Põltsamaa ja Põlva – ellu viidud kohaliku alkoholipoliitika pilootprogrammi tegevusi ning selle käigus tehtud uuringut noorte alkoholitarbimist mõjutavatest teguritest. Samuti tutvustatakse häid praktikaid paikkonna heaolu suurendamiseks ning koostöösuhete loomise ja inimeste motiveerimise võimalusi.

Konverentsi töötubade teemad lähtuvad projekti raames toimunud koolitustest: arutletakse selle üle, kuidas arvestada tervist ja heaolu mõjutavate teguritega kohalike omavalitsuste igapäevatöös ning kuidas kaasata tõhusalt erinevaid osapooli seatud eesmärkide saavutamiseks. Üks töötubadest tutvustab projekti käigus koostatud kohaliku alkoholipoliitika juhendit.

Konverentsi "Teel heaoluühiskonda" korraldavad Tervise Arengu Instituuut, Terve Eesti Sihtasutus ning Eesti Tervislike Linnade Võrgustik.

Konverents peetakse kl 12–17 Tartu Ülikooli Narva kolledžis (Raekoja plats 2). Konverentsi päevakava leiab siit.

Projekt „Rahvatervisealase pädevuse suurendamine Eesti paikkondades" algas juulis 2014. Selle kaks peamist tegevussuunda on rahvaterviseteemalised koolitused ja kohaliku alkoholipoliitika raamistiku väljatöötamine.

Koolituste eesmärk oli suurendada kohalikku elu oma otsustega mõjutavate inimeste pädevust tervist toetava keskkonna kujundamisel. Projekti teisel tegevussuunal koostati juhend kohaliku alkoholipoliitika väljatöötamiseks ning seda katsetati kolmes omavalitsuses. Projekti tulemusel oskavad kohaliku tasandi spetsialistid paremini toetada ja säilitada elanike tervist ning ennetada ja lahendada terviseprobleeme. Rahva tervis on oluline tegur, mis toetab paikkonna majandusedu ja elukvaliteeti.

Lähemalt projektist: www.terviseinfo.ee/paikkondade-padevus.

 

Lisainfo:
Alo Raieste
Tervise Arengu Instituudi projektijuht
alo.raieste@tai.ee
tel 659 3927

Maris Jakobson
Tervise Arengu Instituudi avalike suhete nõunik
maris.jakobson@tai.ee
tel 659 3906, mob 5302 2737