Uudised / Balti riigid alustavad koostööd laste alkoholitarbimise ennetamiseks

Tallinna linnavalitsus kiitis täna heaks koostöömemorandumi projekti Riia, Vilniuse, Tallinna, Kaunase, Pärnu ja Klaipeda linnavalitsuse vahel, edendamaks kohalike omavalitsuste koostööd laste ja noorte alkoholitarbimise ennetamises.

Koostöömemorandum sõlmitakse 29. jaanuaril Riias, kirjutas Raepress. Volitused selle allakirjutamiseks Tallinna nimel anti abilinnapea Taavi Aasale, keda Läti pealinnas esindavad abilinnapea Merike Martinson ja Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti juhtivspetsialist Ene Tomberg.

Memorandumi pooled tunnistavad laste ja noorte alkoholile liiga kerget ligipääsu probleemi, selle tarbimise tagajärgi ning mõju nii rahvatervisele kui ka ühiskonnale üldiselt ning soovivad võtta ette ühiseid sõltuvuse ennetamise projekte, kaasates töösse tervisedendus-, haridus- ja korrakaitseasutusi ning toetades kodanikuühendusi, mis tegelevad sõltuvuse ennetamisega laste ja noorte seas.

Martinsoni sõnul viitavad viimaste aastate statistilised näitajad alkoholi tarbimise kasvule laste ja noorte hulgas kõikides Balti riikides, mistõttu on sellealane koostöö hädavajalik. "Memorandumi projekti kohaselt hakatakse kuues suuremas Balti linnas aktiivselt rakendama meetmeid, mille abil on võimalik vähendada alkoholi kättesaadavust noortele," täpsustas abilinnapea.

Peale Tallinna linna kirjutavad koostöömemorandumile alla Riia linnapea Nils Ušakovs, Vilniuse linnapea Remigijus Šimašius, Kaunase linnapea Visvaldas Matijošaitis, Klaipėda linnapea Vytautas Grubliauskas ja Pärnu linnapea Romek Kosenkranius.