Uudised / Tervise Arengu Instituut alustab taas Eesti parima koolisöökla väljaselgitamist

Tervise Arengu Instituut alustab taas konkurssi Eesti parima koolisöökla väljaselgitamiseks. Osalema on oodatud kõigi üldhariduskoolide koolisööklad või koolides toitlustamist pakkuvad ettevõtted.

Koolisööklatel või -toitlustajatel tuleb konkursil osalemiseks 6. juuniks saata Tervise Arengu Instituudile registreerimisankeet, fotod sööklast ja ühe koolinädala menüü koos tehnoloogiliste kaartidega.

Nende põhjal valib toiduasjatundjatest ja -tehnoloogidest koosnev žürii välja kuus parimat koolisööklat, kes võistlevad edasi finaalis. Finaal peetakse oktoobri lõpus Tallinna Toidumessil, kus koolikokkadel tuleb ettenähtud aja jooksul valmistada koolipäeva näidislõuna ja üks lisaroog.

Kaheksandat korda toimuva konkursi „Parim Koolisöökla" eesmärk on juhtida avalikkuse tähelepanu koolitoidule ja selle valmistajatele ning seeläbi tõsta ka kokkade professionaalsust ja koolitoidu kvaliteeti. Läbi aastate on konkursil osalenud 86 erinevat kooli üle Eesti. Eelmisel aastal oli osalejaid 13.

„Parim Koolisöökla 2012" tiitlit kannab Tabasalu Ühisgümnaasiumi koolisöökla, mida esindasid konkursil Liidia Maikina ja Merle Indermitte.

Tänavuse konkursi peaauhinnaks on reis Stockholmi GastroNord messile. Kõikidele finalistidele on toetajate poolt välja pandud ka kingitused. Lisaks saavad kõik koolid, kes konkursil osalevad, Tervise Arengu Instituudilt individuaalse analüüsi ja soovitused.

Võistluse tingimused ja ankeet on üleval Terviseinfo portaalis siin.

 

Lisainfo:
Reelika Viitamees
Tervise Arengu Instituudi projektijuht
tel 659 3972
reelika.viitamees@tai.ee

Maris Jakobson,
Tervise Arengu Instituudi avalike suhete nõunik
tel 659 3906
maris.jakobson@tai.ee