Uudised

Toidutööstusega koos otsitakse võimalusi toidus soola, suhkru ja küllastunud rasvhapete vähendamiseks

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 20 September 2023

11. septembril toimus sotsiaalministeeriumis toidutööstuse, jaekaubanduse, teadlaste ja riigiasutuste koostööseminar, kus otsiti ühiselt võimalusi toidus soola, suhkru ja küllastunud rasvhapete vähendamiseks. Nende liigsel tarbimisel on oluline mõju mittenakkushaiguste ning ülekaalulisuse kasvule. Täiskasvanud rahvastiku tervisekäitumise uuringu andmeil on 46% Eesti naistest ja 60% Eesti meestest ülekaalus või rasvunud.

 

September on rahvusvaheline Alzheimeri kuu

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 08 September 2023

Eestis võiks 2050. aastani edasi lükata või ära hoida kuni 19 500 dementsuse juhtu.

 

Ämmaemanda koduvisiit toetab ema ja lapse heaolu

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 08 September 2023
Sotsiaalministeeriumis esitleti SA Lapse Heaolu Arengukeskuse ellu viidud projekti „Ämmaemanda koduvisiidid esimesel eluaastal“ tulemusi, mille kohaselt vajame riiklikul tasandil tugevamat pühendumist süsteemsele ennetustegevusele, universaalne sünnitusjärgne koduvisiit toetab peret ja aitab ennetada hilisemaid riske.
 

Ilmus ajakirja Sotsiaaltöö värske uudiskiri

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 08 September 2023

Ajakirja Sotsiaaltöö septembrikuu uudiskirjast leiab uued artiklid ja valdkonna uudised.

 

Sotsiaalministeerium ja Tervise Arengu Instituut kutsuvad osalema toidu reformuleerimise teemalisel üritusel

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 31 August 2023

Sotsiaalministeerium ja Tervise Arengu Instituut kutsuvad osalema kaasamisüritusel teemal „Toidu koostise parandamise (reformuleerimise) senised sammud ning tulevikuväljakutsed Eestis“.